Proiecţii de filme documentare în liceele din Gorj

512

Liceenii din Gorj vor avea ocazia să vizioneze cele mai noi filme documentare, asta dacă unităţile de învăţământ ai căror elevi sunt se vor înscrie în proiectul „luna.doc#2”, derulat de Asociaţia One World România. Înscrierile se pot face până la data de 13 noiembrie 2015.

Asociaţia One World România, organizatorul singurului festival de film documentar dedicat drepturilor omului din România, a deschis înscrierile pentru proiectul „luna.doc#2”. Proiectul se va derula între 16 noiembrie și 16 decembrie și va fi o lună de filme documentare pe subiecte legate de drepturile omului și istorie recentă, însoțite de discuții cu regizori și specialiști în diferite domenii. Pentru prima dată, evenimentul se extinde înafara Bucureștiului, astfel că se pot înscrie pentru a găzdui o proiecție de film documentar şi licee din județele Buzău, Dolj, Gorj, Olt, Teleorman și Vâlcea. Înscrierile se pot face până la data de 13 noiembrie 2015 prin e-mail la scoala@oneworld.ro sau prin telefon la numărul 0728 069 428. “Noi venim cu filmul și un invitat, liceul-gazdă asigură o sală potrivită proiecției de film, suportului tehnic și promovarea evenimentul în rândul elevilor”, spun organizatorii, precizând că filmele pentru care liceele pot opta sunt producții recente, incluse în festivalul internațional One World Romania, pe subiecte apropiate de interes pentru publicul tânăr. Pe lista de filme figurează următoarele producţii: „Afară”, „O capră pentru un vot”, „Killswitch”, “Toto și surorile lui” şi “Waiting for August”.

Despre proiect
„Luna.doc#2” face parte din programul educaţional One World România la Şcoală, care îşi propune să introducă filmul documentar și discuția despre drepturile omului în liceele din România, prin activități destinate elevilor și profesorilor. One World România la Școală pentru profesori urmărește pregătirea și susținerea profesorilor care sunt interesați să integreze filme documentare în activitatea didactică conform curriculumului școlar, prin intermediul unor ateliere și materiale educaționale. Acestea au loc în diferite orașe din țară, fiind deschise profesorilor de orice disciplină care sunt interesați să dezbată alături de elevi pe teme legate de drepturile omului. De asemenea, One World România la Școală pune la dispoziția profesorilor resurse educaționale adaptate la filmele pe diverse subiecte selectate special în acest scop. One World România la Școală pentru elevi are ca scop încurajarea și susținerea Cluburilor de film organizate de liceeni ca activitate extra-curriculară și implicarea lor în proiectele asociației, ca voluntari și în Juriul Liceenilor la festivalul One World România. Pe termen lung, programul își propune să creeze o comunitate implicată și o societate civilă puternică și să contribuie la promovarea culturii cinematografice în rândul publicului tânăr. Filmele documentare din program atrag atenția asupra unor probleme actuale din realitatea locală și globală, iar dezbaterile și activitățile care le însoțesc stimulează gândirea și exprimarea liberă cu privire la aceste subiecte.
Roxana Lupu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.