Procurorul Moţa, practicant de arte marţiale şi stagiar la Parchetul Hunedoara

394

Emil Moţa, procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, candidat la funcţia de procuror general al ţării, are aptitudini mai puţin cunoscute celor pe care i-a băgat, în timpul activităţii sale profesionale, după gratii. Conform CV-ului acestuia, publicat pe site-ul Ministerului Justiţiei, procurorul gorjean care se va lua la trântă, pentru funcţie, chiar şi cu Laura Codruţa Kovesi este practicant de judo, tenis de câmp şi tir, acesta participând chiar şi la unele competiţii organizate de Ministerul Administraţiei şi Internelor. În ce priveşte cariera profesională, Moţa a dezvăluit că şi-a făcut stagiatura la Parchetul de pe lângă Judecătoria Hunedoara, înainte de a promova la Gorj.

Procurorul Moţa dezvăluie în CV-ul său că a dat piept cu justiţia, după absolvirea studiilor, pentru prima dată în 1994. Asta, deoarece a fost numit procuror stagiar 1, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Hunedoara. Un an mai târziu, Moţa era transferat procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Motru, unde, timp de doi ani, în paralel, este şi procuror delegat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu. Între 1997-1999, Moţa este delegat prim-procuror la Parchetul Motru, ca la 1 septembrie 1999 să fie promovat procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj cu menţinerea delegării de prim-procuror la Parchetul Motru. Între anii 2000-2002, Moţa deţine funcţia de procuror şef la Biroul de Combatere a Corupţiei şi Criminalităţii Organizate, un an mai târziu fiind delegat procuror şef al Secţiei de urmărire penală. Timp de câteva luni, Moţa ocupă, în 2004, şi funcţia de prim-procuror delegat al Pachetului Judeţean Gorj, iar între anii 2004-2007 devine prim-procuror al acestei instituţii.

Judo, tenis şi tir, pasiunile procurorului
Moţa este obligat în acelaşi CV să redacteze şi aptitudinile şi competenţele personale, dobândite în timpul vieţii şi carierei. Procurorul criminalist notează astfel că a practicat între 1978-1984 artele marţiale, mai precis judo, dar şi tenisul de câmp şi tirul, pentru ultimul sport participând chiar la finalele Campionatului de Tir al MAI în anii 2005, 2006 şi 2007. În timpul carierei profesionale, Moţa a mai participat la numeroase cursuri şi seminarii.

Urmează interviul
Acesta şi-a depus proiectul pentru funcţia de procuror general al ţării dar trebuie să treacă de proba de interviu ce va fi susţinută în perioada 23-25 octombrie, iar rezultatele selecţiei se vor afişa la sediul Ministerului Justiţiei şi se vor publica pe pagina de internet a acestuia, la data de 1 noiembrie.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here