Procurorul-general moldovean: „Nu se poate vorbi de implicarea României în violenţele din aprilie”

434
chisinauProcurorul general al R.Moldova, Valeriu Zubco, declară că nu se poate vorbi de implicarea României sau a altor state în organizarea evenimentelor din 7 aprilie 2009, informează Jurnal de Chişinău în ediţia electronică.

„Nu a fost vorba de implicarea unui stat din exterior. Nu putem vorbi că a fost implicată România sau alte state în organizarea evenimentelor. Trebuie să ne lămurim în interior. Problema este că nu există o bază de date cu pozele provocatorilor. În Jurnal de Chişinău au apărut pozele unor provocatori”, afirmă procurorul general moldovean Valeriu Zubco.
Potrivit procurorului-general, rolul fostului ministru de Interne Vladimir Ţurcan în violenţele din aprilie 2009 nu a fost stabilit.
„Rolul lui Vladimir Ţurcan în ceea ce priveşte evenimentele din 7 aprilie nu a fost stabilit. Dar în procesul efectuării anchetei vom face lumină”, precizează Zubco.
Zubco a confirmat că au fost folosite arme de foc pe 7 aprilie, fapt demonstrat în cazul unei tentative de omor. Potrivit procurorului, s-a tras într-un autovehicul care staţiona la intersecţia Serghei Lazo – Ştefan cel Mare, în Chişinău.
„A fost iniţiată o cauză penală privind tentativă de omor. Aceasta s-a produs pe 7-8 aprilie. Se presupune că este vorba de un poliţist din brigada Fulger. Mai multe detalii nu pot să spun. Au apărut noi circumstanţe, necunoscute până acum”, precizează procurorul.
Selecţie realizată de Daniela SCAFEŞ

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here