Procurorii motreni au inclus accidentul de la Cariera Roşiuţa într-un dosar penal

404

O nenorocire s-a produs ieri în apropiere de Motru, în incinta Carierei Roşiuţa, după ce o dubă cu muncitori s-a răsturnat, şoferul acesteia murind pe loc. Pasagerii din maşină au suferit diferite răni, şase dintre ei ajungând la spital, unul fiind transferat cu un elicopter SMURD la Craiova, pentru investigaţii suplimentare. Parchetul de pe lângă Judecătoria Motru a deschis joi un dosar penal în care se efectuează cercetări cu privire la accidentul produs joi în perimetrul carierei Roşiuţa, soldat cu decesul unui şofer şi rănirea altor persoane.

Accidentul a avut loc în jurul orei 10.00, duba cu muncitori deplasându-se prin incinta carierei pentru a-i duce pe aceştia la locurile de muncă. Pe un drum în pantă, şoferul a constatat că nu mai poate să schimbe viteza şi că nu mai are nici frâne, motiv pentru care, după cum spun martorii, a deschis uşa pentru a se ghida mai bine. Decizia respectivă i-a fost însă fatală pentru că la baza pantei maşina a ajuns într-un şanţ adânc de vreo doi metri, iar duba s-a răsturnat chiar pe partea stângă, şoferul fiind prins în grămada de fiare.
Minerii aflaţi în dubă au ieşit de acolo care cum au putut, o parte dintre ei neputându-se însă mişca din cauza loviturilor la cap, mâini şi picioare. Două echipaje SMURD şi două Ambulanţe au sosit de îndată la locul accidentului şi au început să preia din răniţi. Toţi au fost transportaţi, în primă fază, la Motru, şase dintre mineri având nevoie de îngrijirile medicale ale personalului de aici. Trei au fost transferaţi ulterior la Târgu Jiu, iar un altul a fost preluat de elicopterul SMURD şi dus la Craiova, unde medicii dispun de aparate mai bune de diagnosticare.

Şoferul, scos mort
Şoferul dubei a fost scos cu greu de sub cabina care l-a strivit, pompierii de la descarcerare fiind cei care l-au scos de acolo. Medicii de la Ambulanţă şi echipajul SMURD prezent la faţa locului au încercat în zadar să-l resusciteze, în cele din urmă fiind declarat decesul acestuia. Bărbatul avea 49 de ani, era din Mehedinţi şi lucra pe dubă de 20 de ani. Rude ale sale spun că maşina pe care lucra acum nu era în cea mai bună stare tehnică, frânele acesteia fiind afectate şi de nămolul prin care mergea zi de zi. Cert este că trupul neînsufleţit a fost dus la Serviciul de Medicină Legală, în timp ce inspectorii de muncă şi poliţiştii, sub coordonarea unui procuror, au deschis o anchetă pentru a afla cauzele acestei nenorociri.
Potrivit Parchetului General, la faţa locului s-a deplasat o echipă mixtă alcătuită din lucrători ai Poliţiei Municipiului Motru şi reprezentanţi ai Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj, care, sub coordonarea unui procuror, efectuează cercetări pentru stabilirea împrejurărilor în care s-a petrecut accidentul.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here