Procesul medicilor din “Mafia Permiselor” poate să înceapă

529

Tribunalul Gorj a decis ieri că judecarea pe fond a inculpaților trimiși în judecată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție în dosarul “Mafiei Permiselor” poate să înceapă. Inculpații sunt medici, în special, în frunte cu oftalmologul Dana Vodislav, avocații celor zece persoane trimise în judecată pentru fapte de corupție susținând că probele administrate de anchetatori ar fi permis sesizarea nelegală a instanței, solicitările lor fiind însă respinse de magistrați.

“Respinge cererile şi excepţiile formulate prin apărătorii aleşi de inculpaţii Vodislav Dana Maria, Lehner Rodica, Oprişor Valentina Elena, Răcman Elena Liliana, Băltăreţu-Dinică Virgil Vasile şi Băltăreţu-Dinică Elena cu privire la neregularităţile sesizării instanţei, a administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală. Constată legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul nr. 449/P/2013 din data de 25.02.2014 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, a administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală”, au decis judecătorii gorjeni.
În urma acestei decizii procesul poate să înceapă, deși verdictul dat de instanță nu este definitiv, el putând fi contestat. Cel mai probabil avocații medicilor trimiși în judecată vor uza de acest drept, Curtea de Apel Craiova fiind cea care le va da sau nu dreptate. Dacă aceștia pierd și în Bănie vor trebui să se întoarcă la Târgu Jiu și să accepte începerea procesului pentru clienții lor, un proces în care medicii și asistentele sunt acuzați de luare de mită de mai multe ori, banii fiind primiți pentru a elibera acte medicale necesare cursanților școlilor de șoferi, în special, fără ca solicitanții să fie văzuți la cabinetele medicale.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here