Prins la pescuit cu setca pe Jiu

557

Un gorjean din comuna Plopşoru a intrat în vizorul oamenilor legii după ce a fost prins de un echipaj de jandarmi pescuind pe râul Jiu cu o setcă. Bărbatul este acum cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de pescuit prin orice metode al reproducătorilor în perioada de prohibiţie” şi „pescuit al resurselor acvatice vii cu unelte şi scule neautorizate”.

Un echipaj de jandarmi din cadrul Detaşamentului Mobil a depistat pe raza comunei Plopşoru un bărbat în vârstă de 58 ani, din localitate, care pescuia pe râul Jiu, cu o plasă confecţionată din fir polimeric netorsionat tip setcă, cu lungimea totală de 45 m, în care se aflau peşti reproducători din specia caras.
Unealta de pescuit a fost ridicată în vederea expertizării şi continuării cercetărilor de către organele abilitate, iar peştele capturat a fost eliberat în habitatul natural în stare vie. De asemenea, pe numele pescarului a fost întocmit dosar penal. „În baza Codului de Procedură Penală, persoanei în cauză i-au fost întocmite actele de constatare sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „pescuit prin orice metode al reproducătorilor în perioada de prohibiţie” şi „pescuit al resurselor acvatice vii cu unelte şi scule neautorizate”, fapte prevăzute şi pedepsite de O.U.G. nr. 23/2008, privind pescuitul şi acvacultura”, a anunţat Alin Ivan, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Gorj. Dosarul cauzei urmează a fi înaintat organelor abilitate, în vederea efectuării cercetărilor.
R.L.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here