Primarul şi trei consilieri locali din Bîlteni, excluşi de PNL Gorj

607

Trei primari, printre care se află şi edilul de Bîlteni aflat în arest la domiciliu, şi trei consilieri locali ai PNL Gorj, din aceeaşi localitate, au fost excluşi din partid, săptămâna trecută, după ce Biroul Permanent Judeţean (BPJ) a votat radierea de drept a acestora. Excluderea lui Gheorghe Păsărin s-a făcut cu întârziere, deoarece se cunoaştea că edilul fraterniza cu PLR, în timp ce eliminarea aleşilor locali s-a realizat pentru că aceştia fraternizau cu PSD, oprind numirea aici a unui interimar de faptură liberală.

Potrivit PNL Gorj, consilierii radiaţi sunt Flavian Cenuşe, Ion Băloi şi Alin Cinciulescu de la Consiliul Local Bîlteni, iar primarii excluşi din partid sunt Gheorghe Păsărin de la Bîlteni, Mihăiţă Troacă de la Padeş şi Mihai Calotă de la Urdari. În ceea ce îi priveşte pe primii doi primari, Gheorghe Păsărin şi Mihăiţă Troacă, aceştia au fost excluşi din cauza problemelor penale, iar Mihai Calotă din cauza apropierii de PSD. “În cadrul BPJ al PNL Gorj s-a supus la vot propunerea Biroului Politic Local al PNL Bîlteni, de radiere din partid a trei consilieri locali. Propunerea a votată de BPJ, astfel că Flavian Cenuşe, Ion Băloi, Alin Cinciulescu, consilieri locali ai Consiliului Local Bîlteni, au fost radiaţi de drept din Partidul Naţional Liberal, conform Art.22, alin 2, lit. (a) şi (c) din Statutul PNL. Totodată, au fost radiaţi de drept din partid primarii Gheorghe Păsărin de la Bîlteni, Mihai Calotă de la Urdari şi Mihăiţă Troacă de la Padeş”, se precizează în comunicatul PNL.
În acestă săptămână, în Consiliul Local Bîlteni trebuie să se întrunească într-o nouă şedinţă după ce prima a fost boicotată de PNL şi PP-DD. Liberalul Alexandru Braia trebuia numit atunci în această funcţie.
A.Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here