Primarul Pavel îşi vinde casele din Peştişani, de teama sechestrului

1057

Intuind că sentinţa de luna viitoare, de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, nu-i va fi favorabilă, Florin Pavel, primarul de Peştişani, şi-a scos, recent, locuinţele din comună la vânzare. Este vorba despre vila situată în spatele dispensarului, clădire construită cu fonduri europene şi aflată pe numele soţiei, dispensar care ar putea scăpa prin acest artificiu de un potenţial sechestru stabilit de instanţa de judecată, construcţia scoasă la mezat fiind finalizată în proporţie de 80%, conform anunţului dat de edil. Totodată, primarul îşi vinde şi casa părintească situată peste stradă de cea nefinalizată, cea de la numărul 333, casa fiind moştenită de Pavel, de la tatăl său.

Primarul Pavel dovedeşte că se teme ca sentinţa Înaltei Curţi, amânate pentru 13 octombrie, dorind brusc să se scape de trei case pe care le deţine în centrul satului Peştişani. Este vorba despre vila construită pe timpul mandatelor sale de primar, despre cea bătrânească aflată în aceeaşi curte, precum şi pe casa moştenită de la tatăl său, situată vizavi de imobilul cu etaj al edilului liberal.

pavel (1)Anunţuri pentru vânzarea proprietăţilor “Pavel”
Primarul, în aşteptarea sentinţei, publică astfel două anunţuri, discret, într-un ziar local, în care face public că îşi vinde cele două proprietăţi, care conţin trei case, nespecificând şi un preţ cu care s-ar vinde acestea. Evident că anunţurile fac referire la acelaşi număr de telefon al edilului local, dar şi la imobilele care figurează în declaraţiile de avere ale şefului administraţiei locale.
“Vând casă în comuna Peştişani, sat Peştişani, nr. 255, jud. Gorj, finalizată 80%+ casă bătrânească în aceeaşi curte şi teren 1500 mp. Preţ negociabil” şi “Vând casă în comuna Peştişani, sat Peştişani, nr. 333, 5 camere, apă curentă, îmbunătăţiri, fosă septică. Preţ negociabil”, sunt anunţurile lui Pavel, întoarse, ieri, pe toate părţile de localnici.
Consătenii lui Pavel susţin că nu este exclus ca edilul să încerce, din disperare, şi o vânzare fictivă a acestor imobile aflate pe numele său, pentru a înstrăina, înainte de sentinţa instanţei de fond, casele la rude sau prieteni, pentru a le salva de un sechestru impus de Înalta Curte.

d1Apartamentul Lidiei Pavel nu e de vânzare
Familia Pavel mai deţine şi un apartament în Târgu-Jiu, dar deoarece imobilul este pe numele Lidiei Pavel, soţia primarului, locuinţa nu a fost şi ea scoasă la vânzare, fiind protejată la un sechestru. Apartamentul din centrul oraşului Târgu-Jiu este imobilul care apare, de altfel, în dosarul prin care a fost trimis în judecată Florin Pavel, asta deoarece firma afaceristului Dan Floarea, şi el inculpat în dosar, a modernizat baia şi bucătăria locuinţei moştenite de doctoriţa Lidia Pavel.
“Pe parcursul efectuării lucrărilor de către SC Tech Safety SA la obiectivul «Reabilitare Campus Şcoală de Artă şi Meserii-Grup Şcolar Industrial Constantin Brâncuşi», comuna Peştişani, judeţul Gorj, din dispoziţia inculpatului Floarea Dan Radu au fost luate materiale(gresie, faianţă, adezivi, etc.) de pe şantierul din comuna Peştişani şi transportate la apartamentul inculpatului Pavel Ion Florin din Târgu-Jiu, strada Traian(..), unde muncitorii de pe şantierul SC Tech Safety SA au efectuat lucrări de amenajări interioare”, se arată în rechizitoriu procurorilor, rechizitoriu care stă la baza dosarului ce va primi o primă sentinţă pe 13 octombrie. De altfel, valoarea materialelor utilizate şi a manoperei la lucrările executate, montarea gresiei şi faianţei, lucrările de finisaje interioare la bucătăria şi baia apartamentului în cauză se ridică la suma de 1.603,16 lei. Fapta primarului a fost încadrată de procuror la luare de mită, el primind aceste materiale şi lucrări de la firma lui Floarea pentru a nu-şi îndeplini în mod corespunzător îndatoririle de serviciu.

d2Condamnarea lui Pavel îl găseşte pe inculpat, sărac
Şi astfel, deoarece se teme de o condamnare cu executare, completată de un sechestru pe bunurile personale, Pavel s-a dedat la acest emers, de a-şi înstăina bunurile pentru a nu-i fi scoase la vânzare de stat, în contul prejudiciului creat bugetului local.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here