Primarul Bucurescu are grijă de vaci, iar Văcaru de primărie

533

Prefectul de Gorj, Alin Văcaru este obligat să găsească soluţii pentru Primăria Slivileşti, rămasă 30 de zile fără edil local, urmare a condamnării lui Sorin Bucurescu la 30 de zile de arest la domiciliu. Din câte se ştie primăria nu are viceprimar, iar Bucurescu a anunţat că îşi va petrece luna de zile de suspendare având grijă de vacile proprii.

“Mă apuc de curăţenie, îmi aranjez curtea de primăvară. Voi avea grijă de animale, de vaci. Scap şi de problemele cu drumurile blocate, de nervi şi supărări. Este o lună de repaus şi, de ce nu, de relaxare”, a declarat edilul comunei Slivileşti, Gorj, Sorin Bucurescu, la ieşirea din arest.
Reprezentanţii Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu au anunţat în urmă cu câteva zile că împotriva primarul comunei gorjene Slivileşti, Sorin Bucurescu, precum şi a omului de afaceri Mihai Râmescu s-au emis mandate de arestare la domiciliu pentru 30 de zile. Doar în momentul în care decizia judecătoriei va ajunge la Prefectura Gorj, în cazul edilului se va putea lua decizia de suspendare din funcţie pe perioada de pedeapsă. “Până în acest moment informaţia (că primarul este arestat la domiciliu – n.r. ) nu este cunoscută decât din reflectările media. În momentul în care la nivelul instituţiei Prefectului va fi primită în mod oficial decizia luată de instanţă vom acţiona în consecinţă. Sigur, putem discuta în funcţie de noua prevedere a codului penal în care s-a introdus varianta arestului la domiciliu, dacă această măsură va fi dublată şi de alte interdicţii, cel mai probabil va urma şi un ordin de suspendare a exercitării mandatului de primar pe perioada cât este ţinut în această formă de arest preventiv. Mă gândesc că are la îndemână şi calea de a ataca această decizie a instanţei şi sigur, în funcţie de decizia pe care o va lua o instanţă superioară în urma formulării căii de atac, s-ar putea să nu aibă această pedeapsă sau după expirarea acestei perioade în care are arest la domiciliu, dacă nu va fi prelungită, îşi va reintra în drepturi”, a precizat Virgil Drăguşin, subprefectul judeţului.

Acuzat că a facilitat vânzarea unei construcţii de 700.000 de lei
Magistraţii Judecătoriei Târgu-Jiu au decis joi ca primarul Sorin Bucurescu şi omul de afaceri Mihai Râmescu să fie arestaţi la domiciliu în următoarele 30 de zile, iar împotriva angajatei Primăriei Slivileşti şi a soţiei lui Mihai Râmescu, reţinute şi ele miercuri, pentru 24 de ore, s-a dispus punerea sub control judiciar. Cei patru sunt anchetaţi cu privire la modul în care familia lui Mihai Râmescu a demolat o construcţie care nu avea autorizaţie de construire şi pentru care fosta Societate Naţională a Lignitului Oltenia a oferit despăgubiri de aproximativ 700.000 de lei.
Andrada Bărăitaru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here