Primarii PDL din Gorj cer audienţă la Blaga

293

Problemele apărute în Partidul Democrat Liberal(PDL) filiala Gorj, după eşecul de la alegerile parlamentare din decembrie, au creat un val de nemulţumiri şi frustrări între membrii Biroului Permanent Judeţean(BPJ) al organizaţiei. Primarii care fac parte din acest organism de conducere sunt cei mai revoltaţi, aceştia anunţând că intenţionează să plece la Bucureşti pentru o discuţie tete-a-tete cu Vasile Blaga, preşedintele PDL. Întâlnirea în cauză trebuie organizată înainte ca Blaga să ajungă la PDL Gorj, loc în care acesta va numi o conducere interimară a filialei.

Şedinţa PDL Gorj de la finalul anului trecut nu a liniştit spiritele în organizaţia rămasă fără căpitan la cârmă, asta după renunţarea liderului Ion Ruşeţ de a o mai conduce, în urma eşecului înregistrat la alegerile parlamentare. Deşi Ruşeţ a purtat discuţii cu o parte din membrii BPJ a PDL Gorj, pe 30 decembrie, anunţându-şi colegii că astfel a fost împuternicit de conducerea partidului, demersul său nu a mulţumit, se pare, pe toată lumea. Participanţii la discuţii susţin că la şedinţa în cauză nu s-a decis nimic şi doar s-a discutat parţial cu o parte dintre membrii BPJ.

Propunerea lui Ruşeţ
La aceeaşi şedinţă s-ar fi anunţat, de asemenea, prezenţa lui Vasile Blaga la PDL Gorj, evenimentul urmând să aibă loc la jumătatea acestei luni. Până însă la venirea lui Blaga, Ion Ruşeţ trebuie să contureze o nouă echipă de conducere a organizaţiei. Se discută de o echipă formată din Dan Vâlceanu, viitor preşedinte de organizaţie, din Puiu Diaconescu, Gheorghe Grivei şi Nicolae Daviţoiu. Această formulă de conducere nu este însă agreată de toţi membrii BPJ-ului, primarii îndeosebi vociferând despre o viitoare întrevedere cu Vasile Blaga, la Bucureşti, înainte ca şeful partidului să ajungă în Gorj. Prezenţa lui Blaga în judeţul nostru este aproximată că ar avea loc în jurul datei de 17 ianuarie. În ce priveşte întâlnirea din 30 decembrie, de la acesta a absentat primarul din Fărcăşeşti, Dănuţ Bălu, cel din Roşia de Amaradia, Liviu Cotojman, primarul din Turburea, Ion Bârcă, şi edilul din Bolboşi. A fost prezent, în schimb, Mihai Troacă, primarul PDL din Padeş.

Blaga sau Udrea, la cârma PDL?!
Numirea echipei de conducere de la Gorj are însă strânsă legătură cu schimbările care vor avea loc la cârma partidului. Dacă Blaga va fi înlocuit, prin numirea unui alt lider, posibil a Elenei Udrea, după cum se vehiculează în PDL Gorj, datele problemei la filiala din judeţul nostru se schimbă. Deputatul Ion Cupă este, de asemenea, vehiculat ca “şef de echipă” al PDL Gorj, deşi proaspătul parlamentar a anunţat că nu este interesat de o astfel de funcţie.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here