Primarii liberali de Bumbești-Jiu și Fărcășești și-au primit mandatele

566

Ședințe festive, ieri, la Primăria Bumbești-Jiu și la Primăria Fărcășești, după ce conducerile birourilor de circumscripție electorală le-au înmânat primarilor mandatele obținute după scrutinul din 5 iunie. Doar la Bumbești-Jiu mandate au primit și consilierii, în timp ce la Fărcășești procedura a mai fost puțin amânată.
Ședințele aveau loc în timp ce la BEJ Gorj încă nu se terminaseră de centralizat voturile, probleme fiind înregistrate, pe final, doar în circumscripția Târgu-Jiu.

consilieri3În CL Bumbești-Jiu au intrat astfel 8 liberali, 4 pesediști, 4 consilieri ALDE și un independent. Șapte aleși sunt noi în forul de conducere locală, iar din cei 17 doar două sunt femei. La alegerile din Bumbești-Jiu s-au înregistrat 3990 de voturi valabil exprimate la 8 secții de votare. Prezența la urne a fost cea mai slabă din ultimii ani, de sub 50%, asta deoarece 8679 de persoane figurau în lista permanentă.
consilieri (2)PNL va face aici majoritate cu PSD, social-democrații păstrându-și viceprimarul în persoana lui Cristi Păunescu.
Și la Fărcășești a fost instalat, în același timp, noul primar Constantin Drăgoescu. Consilierii, cei 13 de la Fărcășești, nu și-au primit însă, marți, mandatele. Urmează să se întâmple asta în cel mai scurt timp. În organismul de conducere locală se află 5 consilieri PNL, 4 PSD, 2 PMP, 1 PRU și un independent. Este vorba despre liberalii: Stoian Constantin, Cilibiu Bogdan, Căin Constantin, Lungu Petrică și Constantinescu Nicolae. PSD a intrat cu fostul primar Dănuț Bălu, cu ex-viceprimarul Ileana Purcărin, cu Romulus Geamănu și cu Alin Simion. PMP îl are în CL pe candidatul la fotoliul de primar Trantie Marius și pe Ioana Dodescu. PRU a intrat cu Dumitru Pârvulescu, independent fiind Mihai Vasile, o perioadă viceprimar. Nu se cunoaște, deocamdată, cu cine va face Drăgoescu majoritate în Consiliul Local.
A.Stoica

consilieri consilieri1

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here