Primar și fiică, trimiși în judecată

729

Procurorii DNA au finalizat cercetările într-un dosar penal ce îl vizează pe primarul comunei Bumbești Pițic, Michy Nioață, dar și pe fiica acestuia, Alina Adnana Mariana Doboș, fostă Nioață înainte de căsătorie. Cei doi au fost trimiși în judecată acum împreună cu Valeriu Gogelescu, fost șef al Direcției Agricole Gorj și al Oficiului Județean de Finanțare a Investițiilor Rurale, împreună cu o altă angajată a acestei instituții, Monica Zdrăilă, care mai este inculpată și într-un alt dosar cu fapte asemănătoare.
În dosarul acesta, Nioață a fost anchetat pentru modul în care i-a realizat o fermă fiicei sale pentru ca aceasta să poată încasa fonduri europene fără să aibă timp să se ocupe de agricultură. Pe hârtie tânăra a crescut vreo 15 vaci pe care tatăl său le-a procurat de la diverși prieteni pentru a le poza și a le arăta funcționarilor care trebuiau să îi aprobe dosarul că totul este în regulă. Verificările ulterioare au arătat însă că edilul a încasat pe nedrept subvențiile europene pentru ferma pe care a deschis-o pe numele fiicei sale.
DNA nu a făcut precizări suplimentare deocamdată despre acest dosar, iar primarul nu a putut fi contactat pentru a explica situația penală în care se află. Anterior el a respins totuși toate acuzațiile ce îi erau aduse, menționând că la instanță își va dovedi nevinovăția.
Acum va avea ocazia pentru că dosarul se va judeca începând de anul viitor la Târgu-Jiu, iar el va avea timp să ofere explicații pentru cele constatate de procurorii anticorupție.

1 COMENTARIU

  1. Dacă țara-i condusă de un condamnat penal, un primar nu poate să absoarbă și el 40 de mii de ieuro? Tocmai ce sărise în barca roșie…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here