Prima zi a Festivalului Internaţional de Folclor de la Târgu-Jiu

364

Festivalul Internaţional de Folclor de la Târgu-Jiu şi-a deschis porţile pentru cea de a XII-a ediţie în oraşul lui Brâncuşi. Manifestarea este considerată de oficialităţi şi nu numai ca un promotor în ceea ce priveşte promovarea tradiţiilor, muzicii şi dansurilor populare tradiţionale.

Ediţia din acest an a festivalului a debutat cu şedinţa foto a ansamblurilor participante, care a avut loc, luni, în Piaţa Prefecturii din Târgu-Jiu. Apoi a urmat un mini spectacol în cadrul căruia, fiecare ansamblu a avut 10 minute la dispoziţie pentru un recital precum şi parada portului popular. Anul acesta participă ansambluri folclorice din ţări festivalprecum Algeria, Bulgaria, Italia, Macedonia, Republica Moldova, Serbia, Ucraina şi România.
Delegaţia din Ucraina invitată la Festivalul Internaţional de Folclor din judeţul Gorj se află deja în România, mai exact la Ploieşti. Folcloriştii de aici nu vor prinde însă parada care va începe la ora 19.00 în centrul municipiului şi nici şedinţa foto care va avea loc peste o oră. Ucrainienii au întârziat pe drum, asta şi pentru că vin dintr-o zonă de conflict, dar vor evolua în festival începând de mâine. La Târgu-Jiu au ajuns însă delegaţii din Algeria, Serbia, Italia, Bulgaria, Republica Moldova.
Andrada Bărăitaru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here