Prima sentință pentru instructorii auto

663

Au decis să își recunoască faptele și au cam scăpat basma curată după două luni și ceva de stat prin spatele gratiilor. Cei trei instructori auto din Târgu Jiu și fiul unuia dintre ei, trimiși în judecată înainte de sărbătorile de iarnă, și-au primit acum pedepsele, unele care le sunt destul de favorabile, legislația oferind reducerea cu o treime a privării de libertate pentru oricine își recunoaște faptele de care este acuzat.

Cei trei instructori auto și fiul unuia dintre ei și-au aflat la sfârșitul săptămânii trecute pedepsele decise de Tribunalul Gorj, niciuna dintre persoanele implicate în acest dosar nefiind condamnată la executarea vreunei perioade privative de libertate. Perioadele de pușcărie au fost înlocuite cu termene de încercare, care ajung până la cinci ani, așa cum este cazul lui Gheorghe Frățilescu și Georgiana Stroe, pentru care instanța a dispus o pedeapsă de doi ani și jumătate. Cel de-al treilea inculpat aflat în stare de arest preventiv, Bogdan Petre, are și el 2 ani și 2 luni de închisoare, care au fost însă înlocuiți tot cu 5 ani de încercare, timp în care nu are voie să comită nicio ilegalitate pentru că își anulează singur suspendarea pedepsei.
Cel de-al patrulea inculpat din dosar este Ionuț George Stroe, fiul Georgianei Stroe, acesta fiind judecat în stare de libertate, după ce, inițial, fusese, ca și ceilalți, reținut. Doi ani de închisoare cu suspendare a primit acesta pentru complicitate la trafic de influență, pedeapsa fiind înlocuită cu un termen de încercare de 4 ani. El a fost implicat în anchetă pentru că era intermediar între mama sa și diferiți cursanți care vroiau să obțină permisul de conducere pe pile. Și pentru mama sa, dar și pentru ceilalți doi instructori condamnați, instanța a dispus punerea în libertate de îndată, verdictul nefiind însă unul definitiv.
Magistrații au mai decis ca de la fiecare să fie confiscate diferite sume de bani, folosite de investigatorii sub acoperire pentru realizarea unor flagrante în cursul anului trecut, flagrante care au și dus la anchetele de la sfârșitul lui 2013. Dosarul de acum este doar unul dintre ele, în alte două fiind cercetați medici din oraș, dar și polițiști examinatori de la Serviciul de Permise Auto Gorj, anchetele fiind coordonate de Parchetul General și DNA Târgu Jiu. În fiecare din cele două dosare suspecții au fost reținuți sau arestați preventiv pentru mai multe zile, în momentul de față doar medicul Dana Vodislav mai fiind după gratii și asta doar pentru că doctorița este recidivistă, după ce în urmă cu trei ani a primit o condamnare cu suspendare pentru luare de mită.
Gelu Ionescu

1 COMENTARIU

  1. Au luat banii la oameni si,multi dintre ei eu picat si examenul de permis,iau impartit intre ei si nu au niciun stres toti sunt in aceleasi fincti,au luato de la capat cu cersitu de bani pentru permise,procurori au muncit degeaba,ca judecatori corupti sa la dea drumul,o tara de cacat,unul fura o gaina si face 7 ani iar astia stau la carciuma cu judecatori care iau eliberat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here