Prefectul Florescu, pus să analizeze vulnerabilitățile localităților Târgu-Jiu și Drăguțești

437

„În planul asigurării ordinii publice, vă solicit să analizaţi cu atenţie vulnerabilităţile specifice fiecărei localităţi acolo unde organizăm alegeri locale parţiale. Ştiţi că punem mult accent pe acţiunile preventive şi aştept de la dumneavoastră acelaşi lucru. Foarte important este şi rolul ISU în a verifica localurile destinate pentru secţiile de votare”, le-a spus Carmen Dan prefecţilor, marţi, într-o videoconferinţă.
Ea a precizat, în cadrul şedinţei Comisiei Tehnice Centrale pentru coordonarea activităţilor de organizare a alegerilor, că, deşi este vorba de alegeri doar în anumite localităţi, asta nu înseamnă că vor fi tratate diferit faţă de cele generale.

Comisie Tehnică Județeană, la Gorj!
„Vreau să vă reamintesc faptul că Guvernul României a adoptat o serie de hotărâri care reglementează organizarea şi desfăşurarea alegerilor locale parţiale din 11 iunie, în 49 de localităţi din 32 de judeţe ale ţării. Dintre cele 49 de localităţi, 14 sunt municipii şi oraşe, iar 35 sunt comune”, a spus Carmen Dan. Ea a arătat că, în ceea ce priveşte Ministerul Afacerilor Interne, conform competenţelor legale, are în atenţie realizarea la termen a acţiunilor în plan organizatoric şi, totodată, asigurarea climatului de siguranţă publică pe întreaga perioadă electorală. „MAI va asigura, centralizat, achiziţionarea timbrelor autocolante, respectiv a plicurilor din plastic transparent, precum şi a ştampilelor cu menţiunea ‘votat’. Pentru coordonarea activităţilor de organizare a alegerilor locale parţiale, la nivelul celor 13 judeţe în care se organizează alegeri (…), acolo unde avem cel puţin două circumscripţii electorale în judeţ, au fost constituite, prin ordin al prefecţilor, Comisiile tehnice judeţene”, a menţionat ministrul.
„Începând cu data de 10 mai, misiunea de asigurare a protecţiei Birourilor Electorale Judeţene a început în judeţe şi activităţile noastre în acest moment se vor concentra pentru măsurile organizatorice necesare în scopul asigurării transportului materialelor electorale, paza şi protecţia localurilor secţiilor de votare şi apreciez (…) că toate măsurile sunt în acest moment luate pentru a avea un mod normal de derulare a acestor acţiuni”, a declarat Cristian Ciocoiu. Ministrul de Interne a făcut, prin sistem de videoconferinţă, un tur al Instituţiilor prefectului din judeţele în care vor avea loc alegeri locale parţiale.
A.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here