Potârcă, un nou verdict în 2016

587

Magistrații craioveni au amânat, ieri, luarea unei decizii definitive în dosarul în care fostul candidat la Președinția României, Constantin Ninel Potârcă, este acuzat de dare de mită, cel mituit fiind liderul țărănist Matei Catrinoiu, inculpat, la rândul său, în alt dosar penal. Pronunțarea unui eventual verdict definitiv ar fi venit cu doar câteva zile înainte ca “Obama” de Meteor să își serbeze ziua de naștere în spatele gratiilor, el fiind încarcerat de mai bine de un an de zile în Penitenciar, unde are de executat o pedeapsă de 6 ani într-un dosar cu un prejudiciu de peste 182 de milioane de lei.
Judecătorii au decis ca verdictul în procesul cu Catrinoiu să fie aflat de abia anul viitor, următorul termen fiind stabilit de instanță pentru începutul lunii februarie 2016. Dosarul respectiv este și cel care i-a adus lui Potârcă pentru prima dată o pereche de cătușe, chiar înainte de sărbătorile de iarnă de acum doi ani, el fiind arestat preventiv atunci după ce a fost prins în flagrant dându-i lui Catrinoiu 5000 de lei. Matei Catrinoiu a luat banii în calitate de lichidator judiciar al firmelor lui Potârcă, afaceristul din Meteor susținând că suma era un ajutor pentru bunul mers al activității firmelor sale, firme care, între timp, au dispărut de pe piață, la fel ca și el.
Pe fond, la Tribunalul Gorj, Potârcă a fost condamnat la trei ani de închisoare, inculpatul declarându-se tot timpul nevinovat. El mai are pe rolul instanțelor de judecată și un alt dosar, în care a primit tot o condamnare cu suspendare, și procesul respectiv fiind tot pe rolul Curții de Apel Craiova, acuzațiile fiind de evaziune, cu un prejudiciu de peste 1 milion euro.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here