Poștașii gorjeni și-au reluat activitatea

392

După mai multe zile în care s-au prezentat la serviciu fără să lucreze, poștașii gorjeni și colegii lor din țară și-au reluat activitatea marți dimineața. Președintele Sindicatului Lucrătorilor Poștali din România (SLPR) filiala Gorj a declarat că situația a revenit la normal, după ce s-a aprobat majorarea veniturilor poștașilor cu 80 de lei pe lună și creșterea valorii tichetelor de masă de la 9 lei la 11,5 lei.

Radu Bălan, președintele Sindicatului Lucrătorilor Poștali din România (SLPR) filiala Gorj, confirmă stingerea conflictului declanșat la nivelul Poștei Române. “Toți poștașii și-au reluat activitatea în această dimineață. Conflictul s-a stins, după ce s-a decis ca salariații să primească o majorare salarială de 80 de lei și tichete de masă în valoare de 11,5 lei/zi”, a declarat Radu Bălan, președintele SLPR Gorj.
Luni, Bălan a avut o întrevedere cu prefectul județului Gorj, acesta luând act de situația poștelor și transmițând solicitările lor la București. “Prefectura Gorj chiar ne-a transmis un răspuns, în această dimineață, prin care am fost informați de faptul că solicitările noastre au fost transmise la București”, confirmă Radu Bălan, președintele SLPR Gorj.
Potrivit aceleiași surse, acordarea tichetelor de masă în valoare de 11,5 lei/zi a fost introdusă atât în contractul individual de muncă al fiecărui poștaș, cât și în CCM, astfel încât lucrătorii poștali au certitudinea că vor primi acest drept indiferent de situație.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here