Posibile proteste la instanţele de judecată

322

Zi încrâncenată azi pentru magistraţii din toată ţara, care aşteaptă să vadă dacă şefii lor de la Bucureşti fac sau nu dreptate în rândul breslei. Consiliul Superior al Magistraturii se întruneşte în această dimineaţă pentru a discuta peste 20 de puncte aflate pe ordinea de zi a şedinţei, cele mai dificile dintre ele, revocarea din funcţie a doi magistraţi, fiind lăsate la finalul şedinţei. Acest lucru s-a mai întâmplat şi revocarea celor doi judecători contestaţi de magistraţii din ţară, Alina Ghica şi Cristi Danileţ, a fost amânată pentru azi, când e posibilă o nouă amânare.

Asociaţia Magistraţilor din România a comunicat însă către CSM că judecătorii care sunt membri ai AMR îşi vor întrerupe şedinţele de judecată pentru a vedea pe internet transmisiunea şedinţei CSM.
Magistraţii vor să se asigure astfel că le va fi îndeplinită dorinţa de schimbare a lui Ghica şi Danileţ, preşedintele Tribunalului Gorj, Florin Encescu, spunând că la nivelul instanţelor din judeţ e posibil ca programul de lucru să nu fie afectat, dat fiind faptul că magistraţii au oricum un volum mare de muncă. Nu este însă exclusă nicio întrerupere spontană a activităţii, în funcţie de ce se va întâmpla şi la alte instanţe din ţară, Encescu menţionând că reprezentanţi ai CSM ar fi comunicat ieri după-amiază că revocarea celor doi ar urma să fie trecută la începutul şedinţei din această dimineaţă tocmai pentru ca problema să fie rezolvată repede şi instanţele să îşi continue activitatea în mod normal.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here