Ponta, reacție la „cel mai mare furt”

611

Parlamentarii actualei puteri au votat, ieri, pentru înființarea Fondului Suveran de Dezvoltare și Investiții, care va administra cele mai importante companii din țară, Victor Ponta fiind împotriva unei astfel de decizii.
Deputatul de Gorj a criticat în termeni categorici înființarea Fondului, susținând că acesta nu va fi condus transparent și nu va face altceva decât să vândă pe nimic și ce a mai rămas din economia României.
Fostul premier l-a acuzat direct pe Liviu Dragnea că s-ar afla în spatele acestei manevre, el cerând în toate ocaziile pe care le-a avut până la exprimarea votului ca aleșii puterii să nu gireze o astfel de manevră. În cele din urmă votul a fost dat și Fondul de Dezvoltare a fost înființat, pe ultima sută de metri în el fiind inclus și Complexul Energetic Oltenia, dar și alte companii importante din domeniul energetic. Ponta spune că în perioada următoare toate vor fi vândute pe prețuri modice, el calculând și un posibil viitor prejudiciu, de circa 10 miliarde euro.
„Părinții noștri au muncit în anii 70-80 ca să construiască ceea ce a devenit azi Hidroelectrica, Transgaz, Romgaz, Nuclearelectrica, Aeroportul Otopeni , Portul Constanța, CFR etc ! Noi am muncit în 2012-2015 să le salvăm de la faliment, să le facem transparente și profitabile și să le obligăm să investească în dezvoltarea României! Prin votul dat azi de către deputații PSD – ALDE – UDMR toate aceste companii trec de la Stat la un Fond absolut privat care va fi condus de către oamenii puși de Liviu Dragnea și care le va vinde către diverși “investitori” din Israel și Rusia! O bătaie de joc – un furt de 10 MILIARDE DE EURO / de la români – pentru Liviu Dragnea și gașca lui!”, a comentat deputatul de Gorj. Liviu Dragnea i-a dat acestuia o replică, cerând ca oamenii să nu se ia după ce spun „șobolanii”.
“Nu sunt acuzaţii, sunt prostii, nu există bază şi nici adevăr. Unii colegi care azi spun aceste enormităţi, inspiraţi probabil de cei care vorbeau de înțelegeri secrete cu evreii, susţineau că știu că e un proiect important. Acest fond de investiţii, pentru că este criticat şi de opoziţie funcţionează în multe ţări din lume. Nu comentez ce spun şobolanii. Mihai Tudose nu se putea opune pentru că a avut această idee în legătură cu acest fond, iar Teodorovici ştiu că l-a susţinut. Dacă ne luăm după un şobolan că ce spun alţii.. nu putem conduce ţara după minciunile unor mincinoşi patologici”, a menționat Dragnea.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here