Ponta a determinat o demisie a lui Macovei la Bruxelles

540

Deși nu a făcut nimic altceva decât să accepte o invitație politică pentru a participa la o întrunire la care să rostească un discurs, mai ales că se pricepe la așa ceva, Victor Ponta a reușit, ieri, să o supere atât de mult pe Monica Macovei încât aceasta a demisionat din grupul europarlamentar din care făcea parte de câțiva ani. Alianța Conservatorilor și Reformiștilor Europeni l-a invitat pe Ponta să rostească un discurs la o întâlnire programată pentru 22 martie la Bruxelles, Monica Macovei fiind membru al ACRE. După ce a aflat de invitația respectivă, europarlamentarul a decis să se retragă din ACRE, mai ales că în trecut mai avusese „meciuri” cu colegii săi în special pe tema apartenenței la acest grup a partidului președintelui turc Erdogan. Și cum Ponta este bun prieten cu Erdogan, Macovei a avut un motiv în plus să se supere pe colegii care au ignorat-o până acum. Și mai mult, degeaba le-a spus aceasta celor de la ACRE că pe 20 martie Ponta ar putea să afle sentința în dosarul „Turceni Rovinari” că nimeni nu a părut să țină cont de opinia sa.
„Este bine cunoscut faptul că Victor Viorel Ponta a plecat din funcția de premier în urma unor proteste masive de stradă în România, după tragedia de la Clubul Colectiv, în care și-au pierdut viața într-un incendiu 64 de tineri. Tragedia s-a produs din cauza corupției din administrația guvernată de Victor Viorel Ponta. Fostul prim-ministru are calitatea de inculpat, este acuzat de corupție, fals și spălare de bani, iar un termen al judecării dosarului penal este chiar în această lună. Victor Viorel Ponta și-a plagiat lucrarea de doctorat, așa cum au decis instituțiile responsabile din România. În mandatul său de prim-ministru, statul de drept din România a primit o lovitură dură, prin modificarea rapidă a legislației, revocarea Avocatului Poporului, a șefilor Parlamentului și suspendarea președintelui României. Este de neînțeles și regretabilă prezența lui Victor Ponta ca vorbitor la un eveniment al Alianței Conservatorilor și Reformiștilor Europeni, din care fac parte partide politice din multe țări, nu doar membre UE, cum este Turcia, sau partide politice din statele membre, dar fără reprezentare parlamentară. Victor Ponta încearcă să-și facă loc lângă prietenul lui din Turcia, dictatorul Erdogan”, a declarat Monica Macovei.
După ce a aflat de scandalul respectiv, Ponta a reacționat, precizând că el merge de fiecare dată la Bruxelles pentru a vorbi despre România și rolul pe care trebuie să îl aibă țara noastră în Uniunea Europeană. Cât despre Macovei, deputatul de Gorj a menționat că aceasta se duce la Bruxelles doar pentru.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here