Poliţia americană arestează şapte persoane acuzate de terorism

463
politie1Şapte persoane au fost arestate, în Carolina de Nord, sub acuzaţia că au încurajat, din Statele Unite, alte persoane să desfăşoare multiple activităţi teroriste, în special împotriva Israelului, a anunţat Departamentul american al Justiţiei. Cele şapte persoane – dintre care un tată şi cei doi fii ai săi -, care au fost inculpate oficial de un mare juriu, au fost arestate de poliţia federală, a precizat departamentul într-un comunicat. Este vorba despre şase cetăţeni americani şi de un rezident legal, cu vârste cuprinse între 21 şi 39 de ani. Aceştia au fost prezentaţi imediat unui judecător federal din Raleigh, în Carolina de Nord, unde locuiesc.

Acuzaţi de susţinerea materială a activităţilor teroriste şi de complot în vederea comiterii de crime, răpiri şi mutilări de persoane în străinătate, ei riscă închisoarea pe viaţă.
Potrivit departamentului, cel mai în vârstă dintre ei, Daniel Boyd, a fost instruit „militar în tabere teroriste” din Pakistan şi Afganistan, între 1989 şi 1992.
Revenit în Statele Unite, între 2006 şi 2009 el ar fi găsit fonduri împreună cu ceilalţi şapte, ar fi organizat instrucţii de mânuire a armelor şi de strategie militară şi călătorii pentru tineri musulmani, convertiţi recent la Islam, în special către Israel, potrivit actului de acuzare.
Este vorba despre „participarea la un jihad violent prin susţinerea şi participarea la activităţi teroriste în zone specifice din afara Statelor Unite şi prin comiterea de crime, răpiri şi mutilări de persoane”, tot în afara Statelor Unite, arată textul. Formaţi ei înşişi în operaţiuni teroriste, în special atentate sinucigaşe, aceştia ar fi efectuat numeroase călătorii în Orientul Mijlociu, dar şi în Pakistan şi Kosovo, în scopul organizării de atentate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here