Plângere la Parchet! – Circulaţia banilor între politicienii locali, la nivelul comunei Peştişani

434

La început au fost doar vorbe. Cum că s-ar cumpăra voturi de la consilierii locali. Aşa s-au făcut campanii electorale, dar şi tot cam aşa s-au obţinut funcţii de viceprimar. Care-i adevărul doar parchetul va afla, cu siguranţă.

Guralivul Ovidiu Gelatu
Reiau şirul întâmplărilor ceva mai din urmă. Trecuseră alegerile locale din 10 iunie 2012 şi, la o cafea, m-am pomenit cu auzul unor întâmplări incredibile. Un individ de la o masă alăturată se lăuda că el şi cu un alt consilier primiseră vreo 500 de milioane de lei vechi spre a-l vota ca viceprimar pe preşedintele PP-DD, Tivig Pantelimon. Chestia asta se petrecea în barul „L’ amour”, aparţinând fostului viceprimar al comunei Peştişani, Nicolae Nicolcioiu.
Cel care vorbea părea convingător, dar îl băga la înaintare pe Constantin Fuiorea, preşedintele organizaţiei PRM Peştişani, care reuşise performanţa de a obţine două posturi de consilier local. Mă bag în vorbă şi-l întreb pe vecinul de masă dacă el este Ovidiu Gelatu. “Da, îmi răspunde şi sunt şi eu consilier local, ca şi nea’ Florică. Mi-a zis că unde mănâncă el caşcaval, pot să mănânc şi eu o bucată de brânză”. Povestea circulase, dar nu i-am dat prea mare importanţă. Nu mi se părea credibilă. Şi, ca om mai în vârstă, l-am sfătuit pe Ovidiu Gelatu să nu mai vorbească fără el în spaţiul public. Şi că, dacă tot a intrat în politică, să discute despre bani numai între patru ochi, în şedinţele de partid – dacă-i dă mâna – şi să se ferească. Riscă să ajungă în instanţă şi ar fi păcat. Mai ales că-i tânăr şi lucrează la o firmă de cablu, având din ce trăi.
A trecut vremea, s-au întâlnit consilierii locali şi l-au ales viceprimar pe Pantelimon Tivig. Numai că, la acea şedinţă, unde am fost prezent, consilierii PDL – 4 (patru) la număr – doi de la PP-DD şi unul de la PRM – însuşi Ovidiu Gelatu – votaseră pentru alegerea lui Pantelimon Tivig, iar consilierii USL – doar 5(cinci) şi Constantin Fuiorea(PRM) fuseseră împotrivă. Cum ar veni, se votase alegerea viceprimarului cu 7 voturi contra 6 !

“Panti” – viceprimar doar patru luni!
Ca viceprimar al opoziţiei, cum ar veni, Pantelimon Tivig n-a dansat decât o vară. Vreo patru luni. Culmea este că nici USL-ul nu sta cu mâinile-n sân. Se tot vorbise prin comună că infailibilul Ovidiu Gelatu fusese la Mănăstirea Tismana, împreună cu fiul lui Pantelimon Tivig, Costi, să jure că nu va trăda. S-a mai spus şi că, mustrat de conştiinţă, ar fi băgat în Cutia Milei 100 de lei noi, adică un milion de lei vechi.
Cum spuneam, consilierul local Corneliu Nicolcioiu-Garincea(PNL) – om cu scaun la cap – mă avertizase că lucrurile nu vor rămâne aşa. N-a trecut mult şi s-a făcut o nouă şedinţă a Consiliului Local pentru schimbarea lui Pantelimon Tivig. Acum eu nu am de unde să ştiu cum s-a reuşit obţinerea de către USL a noii majorităţi. Chiar dacă este unanim recunoscută priceperea lui Ion Poenaru – consilier local şi preşedinte al Organizaţiei PSD Peştişani – de a trage sfori. Fiind omul cel mai potent financiar din comună, ca preşedinte-director general al «vacii de muls nefurajate» care este Obştea Peştişani. Cum USL avea şi are încă 5(cinci) consilieri locali, iar Constantin Fuiorea(PRM)a fost de la bun început cu ei, adică împotriva lui Pantelşimon Tivig, cel ales viceprimar, noii majorităţi i-ar mai fi trebuit încă un vot. Deci încă un consilier local. Convins sau cumpărat, eu n-am de unde să cunosc. Şi consilierul s-a găsit tocmai în persoana aceluiaşi Ovidiu Gelatu.

Scandalul lui «Panti» pentru recuperarea unei sume de bani!
Treburile sunt foarte încurcate. Supărat foc că Ovidiu Gelatu l-a trădat, fostul viceprimar Pantelimon Tivig s-a dus acasă la acesta ca să-i ceară banii înapoi. Plus că fiul său, Costi Tivig îi mai dusese şi o maşină de lemne. Tărăşeniile acestea fac obiectul unei plângeri penale pe care consilierul local Constantin Fuiorea(PRM), cel acuzat de Oviciu Gelatu pe nedrept, o va depune astăzi la Parchetul Gorj. C. Fuiorea pretinde că va face proba cu martori, mulţi dintre ei vecinii lui Ovidiu Gelatu.
Limbariţa, după cum se ştie, costă. Ca şi necinstea. Acum ceva-ceva a fost între Gelatu Ovidiu Viorel, care apare într-un act de împrumut, datat 25.05.2012, ca împrumutător cu suma de 5.000(cinci mii) de lei către împrumutatul Tivig Pantelimon. Din documentul încheiat între Gelatu Ovidiu Viorel şi Pantelimon Tivig reiese că actul s-a făcut şi în prezenţa a doi martori. Se pare că între consilierii locali din comuna Peştişani practicile nu-s noi şi că ar mai exista şi alte documente. Cert este că încă de pe vremea fostului primar, actualmente suspendat, primirea şi oferirea de foloase necuvenite era o practică. Şi ne mai mirăm de ce treburile din comună nu merg bine, iar Primăria are vistieria goală. Căci nici după plecarea primarului suspendat, Florin Pavel, nu s-au îndreptat treburile. La şedinţa CL de joia trecută taxele şi impozitele au fost mărite cu 16,5% şi nu cu maximum 16%, aşa cum prevede o decizie a guvernului Ponta.
ION PREDOŞANU

Pentru a vedea actul de împrumut daţi clik pe poză

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here