Pintea promite că revine la Târgu-Jiu. Noi controale!

1027

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a anunțat că săptămâna viitoare va ajunge la Târgu-Jiu. Vizita este așteptată încă de acum patru luni, de când ministrul promitea că va face publice concluziile și măsurile dispuse în urma controlului de la Spitalul Județean. Tot de luni încep controalele la toate spitalele de psihiatrie din țară.

Verificările vor fi efectuate nu doar în spitalele din subordinea Ministerului Sănătății, ci în toate unitățile de psihiatrie din țară. „Vom începe controalele în toate spitalele de psihiatrie, nu doar în cele din subordinea Ministerului Sănătății, inclusiv în secțiile de psihiatrie. Săptămâna viitoare voi programa o întâlnire cu Comisia de psihiatrie și cu reprezentanții ONG-urilor, pentru a discuta ce putem face pe termen scurt și pe termen lung. Astăzi (marți – n.r.) am dat dispoziție să se facă ordinul de control cu criterii, cu tematică și probabil de luni vor începe controalele în spitale”, a spus Pintea.

Sancțiune insuficientă
Întrebată dacă a fost încheiată ancheta în cazul spitalului din Târgu-Jiu, de la secția Psihiatrie, unde o angajată a filmat doi pacienți aproape dezbrăcați, în ipostaze umilitoare, Sorina Pintea a răspuns că au fost acordate amenzi atât spitalului, cât și angajatei respective. Nu a fost însă mulțumită de aceste măsuri. „Spitalul a fost amendat, iar angajata a fost sancționată, a fost băgată în comisia de disciplină. Din păcate, eu nu pot influența deciziile comisiei de disciplină. Angajata a primit sancțiune pecuniară, din punctul meu de vedere, nu suficientă. Eu, în calitate de ministru, nu pot influența o sancțiune dată de un organ de cercetare administrativă. Săptămâna viitoare, în drumul meu spre Poiana Mare, mă voi opri la Târgu-Jiu, pentru că am promis că ajung acolo. Personal, voi merge în cât de multe spitale de psihiatrie voi putea”, a subliniat Pintea. Ministrul a anunțat ulterior că „probabil marți sau miercuri” va ajunge la spitalul de psihiatrie de la Poiana Mare, din Dolj, după care este așteptată în Gorj.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here