Piloţii unui avion nu au observat că trecuseră de aeroportul pe care trebuiau să aterizeze

404

Piloţii unui avion al companiei americane Northwest Airlines au survolat aeroportul din Mineapolis, pe care trebuiau să aterizeze, fără să îl remarce şi au mers încă 240 de kilometri înainte de a intra în legătură cu controlorii de trafic, relatează CNN.

Controlorii de trafic au pierdut contactul prin radio cu avionul Airbus A320, având la bord 147 de pasageri şi un număr recunoscut de membri ai echipajului, în timp ce se afla la o altitudine de 37.000 de picioare (11.200 de metri), potrivit Comisiei pentru Siguranţa transporturilor Naţionale.
În timp ce se apropia de aeroport comunicaţiile cu avionul au fost întrerupte peste o oră, dar controlorii de trafic vedeau avionul pe radar, astfel încât cunoşteau exact poziţia acestuia în această perioadă de timp, potrivit FAA. Avionul a trecut de destinaţie (Aeroportul Internaţional St. Paul din Minneapolis) zburând în continuare spre nord-est circa 240 de kilometri în 16 minute, după care controlorii de trafic au restabilit legătura cu membrii echipajului, care au declarat că au fost distraşi, potrivit autorităţilor.
„Membrii echipajului au declarat că au avut o discuţie aprinsă despre politica transporturilor aeriene şi au fost distraşi de la situaţia momentului”, potrivit unui comunicat oficial.Administaţia Federală a Aviaţiei analizează toate explicaţiile posibile, inclusiv ipoteza ca piloţii să fi adormit.
Selecţie realizată de DANIELA SCAFEŞ după Mediafax

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here