Pichetări la IŞJ Gorj şi la Prefectură

615

Mai mulţi dascăli gorjeni au pichetat ieri sediile Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj şi al Prefecturii, pentru a-şi face cunoscute nemulţumirile legale de  condiţiile în care lucrează, de salarizare şi de nedecontarea navetei.

Protestatarii au mers mai întâi la sediul Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Gorj pentru a înmâna o listă cu revendicările lor şefului învăţământului gorjean. Cum nici inspectorul şcolar general Ion Işfan, nici adjunctul său, Marius Badea, nu se aflau în Inspectorat în acel moment, profesorii au înmânat lista cu revendicări inspectorilor şcolari.

DSCN9356Şeful IŞJ Gorj spune că a discutat cu liderul Uniunii Sindicatelor Libere din Învăţământ Gorj zilele trecute, iar acesta i-ar fi comunicat că acţiunile de protest vor fi amânate pentru săptămâna viitoare. „Mi-au comunicat că vor veni şi vor picheta Inspectoratul Şcolar marţi, între orele 11:00 şi 12:00, mi-au lăsat şi o adresă, dar aseară (n.r. luni seara) am vorbit cu domnul Huică şi mi-a spus că au discutat cu domnul ministru şi vor amâna aceste lucruri pentru săptămâna viitoare, că au stabilit chiar un grafic după care vor fi rezolvate doleanţele dânşilor.

DSCN9362La Inspectoratul Şcolar au fost primiţi de colegii mei, au discutat, problemele se vor rezolva conform procedurilor legale”, a declarat Ion Işfan. De la Inspectoratul Şcolar, profesorii s-au mutat în faţa Prefecturii Gorj. „Aceasta este o pichetare, am obţinut autorizaţiile necesare. I-am solicitat domnului prefect să cheme la întâlnirea cu noi şi parlamentarii de Gorj. Vrem salarii la nivelul anului 2010, vrem deblocarea posturilor din învăţământ, modificarea Legii Educaţiei. Am făcut o listă cu doleanţele noastre, pe care o vom înmâna autorităţilor. Am pierdut drepturi salariale în 2010, decontarea navetei este una dintre cele mai importante probleme la nivelul judeţului Gorj. Avem hotărâri judecătoreşti care nu sunt respectate. Avem mai multe comune, adică primării de comune şi oraşe, care nu plătesc naveta cadrelor didactice, chiar dacă oamenii şi-au câştigat aceste drepturi băneşti în instanţă. (…) Nu putem vorbi de acţiuni mai drastice pe moment, aşteptăm întâlnirea cu ministrul a sindicatelor şi vedem ce se poate rezolva”, a spus Constantin Huică, lider al Uniunii Sindicatelor Libere din Învăţământ Gorj.

DSCN9359 Potrivit inspectorului şcolar general Ion Işfan, problemele ridicate de sindicalişti nu pot fi rezolvate de Inspectoratul Şcolar, ci de Ministerul Educaţiei. „Eu am văzut sâmbătă problemele pe care le ridicau sindicatele; din tot ce am văzut acolo, nu este nimic de competenţa Inspectoratului Şcolar Judeţean sau al vreunui inspector general din România, toate ţin de competenţa Ministerului, a Guvernului şi a Parlamentului României pentru că sunt câteva puncte prin care solicită modificarea Legii Educaţiei Naţionale”, a spus şeful IŞJ Gorj.
Roxana Lupu

1 COMENTARIU

  1. mai comunistilor, de ce nu dati acest caz penal care a avut loc la bilteni .. mai, diavoli cu chip de om, demni urmasi ai satanei, oameni cu doua fete .. chiar nu va este rusine?! chiar vreti sa batajocoriti acest pamant sacru, calcand orice demnitate in picioare .. doamne, ma gandesc cum puteti sa scoateti capul printre oameni, cum puteti sa mai respirati, cand voi, acesti demnitari perversi, rosii si inumani .. in frunte cu al vostru MARE MINCINOS .. VVP .. imi este rusine sa-i scriu numele .. mintiti cu atata nerusinare la cateva ore de cand al doilea om al statelor unite ale americii v-a mustruluit cu mare tact si diplomatie ,, dar voi tot ordinari ramaneti .. sa ma ierte cel de sus .. dar alta comparatie realista (si cat mai umana) la adresa voastra nu exista .. RUSINE, PENALILOR!! ati dus tara pe buza prapastiei ..

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here