Peţitori de Mărţişor

309

bunila (1)Teoretic, politica nu respectă nicio regulă. Evident că şi perioada postului trebuia călcată în picioare, atât prin uniuni consensuale şi protocoale de alianţă, cât şi printr-un scandal permanent, unde mărul discordiei este elementul cel mai perimat din ţară: munca.

La capitolul muncă, politica are contribuţia ei, în sensul că mai mulţi oportunişti politici au transformat politica în cea mai rentabilă profesie. În fiecare localitate din ţară, pe lângă primar şi viceprimar există şi o căruţă de aleşi care se întâlnesc să combată timp de două-trei ore pe lună. Pentru acest efort fără egal, legislaţia românească le dă aleşilor, de regulă, telefon cu abonament şi o indemnizaţie care se apropie de salariul minim pe economie. Beneficiile sunt mai mari la judeţ, unde aceiaşi aleşi au şi comisii speciale de pe urma cărora indemnizaţiile ajung la valoarea unui salariu bun. Pentru Parlamentul României, beneficiile sunt substanţiale, viaţa este de boier, aşa că se justifică grija pentru încălcarea cutumelor creştine în vederea apărării intereselor personale ale politicienilor.

În această primăvară toţi liderii de la nivel local judeţean şi naţional, au participat la procesiunea cu flori pentru frumoasele naţiunii, fiindcă ele, sensibile cum sunt, vor ţine minte că au primit o floare de la un partid politic şi vor da foarte probabil un vot important în economia alegerilor din 2012.

La bătălia de pe Codul Muncii, Opoziţia s-a retras în suc propriu, demonstrând că varianta moţiunii de cenzură rămâne cea mai dură lecţie pentru putere. În opinia mea, şi acest examen va fi picat, Ponta şi Antonescu primind de la colegii din Parlament amânarea preluării Puterii, deşi şi-o doresc din tot sufletul.

Guvernarea Boc a sărăcit România mai mult decât un război şi a distrus speranţa oamenilor în valorile Democraţiei. Cine va veni la putere în următoarele două cicluri electorale îşi va epuiza capitalul de încredere mai rău decât Traian Băsescu la ora actuală. Ei, şi cu toate acestea, la toate cununiile politice de la Putere sau de la Opoziţie, Traian Băsescu este naşul cu lumânările. Miresele, indiferent cum s-or numi ele în electorat, şi-au cheltuit deja zestrea însoţindu-se cu gineri de altă culoare. Este clar că Vasile Blaga ştia ce spune atunci când asigura Partidul Democrat-Liberal, speriat de căderea în sondaje că nu are cine câştiga alegerile în afară de ei. Ginerii şi miresele din alianţele politice vor fi preocupaţi de conservarea zestrei de alegători în caz de eşec la locale.

Cireaşa de pe tort se va pune la sfârşitul lui noiembrie 2011, atunci când tot Traian Băsescu va năşi Puterea.

Notă! În ţara în care Vodă se pupă cu ţiganii şi după aceea se face că nu-i cunoaşte, toate cazanele care fabrică alcooluri, sunt făcute din aramă toxică. Poporul gustă băutura fabricată de ele, care îl otrăveşte şi îi produce suferinţe cauzatoare de moarte. Cununiile politice nu pot fi desfăcute de preoţi şi nici de vrăjitoare, pentru că ele nu aduc un partid în casa celuilalt, ci doar pe politicienii lor corupţi împreună la ciolan.

Constantin Bunilă

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here