Peste 600 de sancţiuni contravenţionale, aplicate de poliţişti

406

În urma acţiunilor efectuate pe raza judeţului în acest week-end, poliţiştii gorjeni au aplicat peste 600 de sancţiuni contravenţionale, marea majoritate pentru nerespectarea prevederilor legale privind circulaţia pe drumurile publice.

Poliţiştii au desfăşurat în ultimele zile ale săptămânii trecute activităţi suplimentare pentru siguranţa cetăţenilor, cu scopul prevenirii faptelor antisociale şi menţinerii ordinii şi liniştii publice. Pe parcursul desfăşurării acestor activităţi, oamenii legii au aplicat peste 600 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de sute de mii de lei. „În perioada 30 octombrie – 01 noiembrie a.c., peste 200 de poliţişti au acţionat pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi siguranţei publice. Astfel, poliţiştii din cadrul structurilor de ordine publică, rutieră şi transporturi, au efectuat multiple acţiuni specifice muncii de poliţie, ocazie cu care au aplicat 606 sancţiuni. Din totalul celor 606 sancţiuni contravenţionale, 555 au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. 195/2002 Rep. privind circulaţia pe drumurile publice, iar 51 au fost aplicate pentru alte acte normative. Valoarea totală a sancţiunilor aplicate se ridică la suma de 233.607 lei”, a anunţat Lucian Stroe, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj, precizând că în urma acestor acţiuni au fost constatate 12 infracţiuni, dintre care şapte au fost pentru conducerea unui autovehicul pe drumurile publice sub influenţa alcoolului, două pentru refuz de recoltare de mostre biologice, două pentru conducere fără permis şi una pentru conducerea unui autovehicul neînmatriculat.

29 de permise, reţinute
Ca măsură complementară, poliţiştii au reţinut 29 de permise de conducere, din care nouă pentru consum de alcool, cinci pentru depăşirea limitelor legale de viteză, două pentru trecere la nivel cu calea ferată şi 13 pentru alte abateri. Totodată, poliţiştii au mai retras şi 23 de certificate de înmatriculare, pentru stare tehnică necorespunzătoare a autovehiculelor.
Roxana Lupu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here