Peste 20.000 de intervenții ale echipajelor SMURD, în cei șapte ani de activitate în Gorj

1025

Prima alarmă pentru echipajele Serviciului Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD) din județul Gorj a sunat în 2012. Reprezentanții ISU Gorj au făcut bilanțul celor șapte ani de activitate, fiind înregistrate peste 20.000 de intervenții. Odată cu trecerea timpului, SMURD s-a dezvoltat. Dacă la început erau trei echipaje, îm prezent sunt cinci în tot județul. ,,Primele echipaje SMURD în județul Gorj au fost înființate în luna februarie a anului 2012.
Am plecat la drum atunci cu trei autospeciale SMURD care au fost repartizate subunităților noastre din Târgu-Jiu, Motru și Turceni. În acest moment, la nivelul județului Gorj, sunt operaționalizate cinci echipaje SMURD în cadrul ISU Gorj, repartizate subunităților noastre din Târgu-Jiu, Motru, Turceni, Hurezani și Tismana. În anul 2015, unitatea noastră a mai fost dotată cu o autospecială pentru transport victime multiple care poate prelua simultan în funcție de leziuni, până la șase victime. Din anul 2012 și până în prezent, echipajele noastre SMURD au intervenit la 21.492 de cazuri pentru acordarea primului ajutor calificat”, a declarat Florin Chisim, purtătorul de cuvânt al ISU Gorj. Ieri, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență Gorj a sărbătorit 29 de ani, de la înființarea Serviciului Mobil de Urgență, Reanimare și Descarcerare. ,,SMURD – 29 de ani de protejare a vieţii sub deviza <<Cine salvează o viaţă, salvează o lume întreagă>>. SMURD. Cinci inițiale care definesc peste un sfert de veac din istoria medicinii românești. 29 de ani în care Serviciul Mobil de Urgență, Reanimare și Descarcerare a devenit sinonim cu salvarea de vieți. Zilnic în luptă cu secundele, pentru redarea şansei la viaţă. La mulţi ani, medici, asistenți, pompieri, piloți și voluntari!”, este mesajul postat de reprezentanții IGSU, pe pagina de Facebook a instituției.
SMURD a luat ființă la Târgu Mureș, în 1990, sub coordonarea medicului român de naționalitate palestiniană Raed Arafat. Acesta este, în prezent, șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă.
L.F.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here