Pesediştii gorjeni au strâns 60.000 de semnături

540

Organizaţia judeţeană a Partidului Social Democrat (PSD) Gorj va finaliza până pe 3 septembrie acţiunea de strângere de semnături pentru susţinerea candidaturii premierului Victor Ponta la Preşedinţie, iar reprezentanţii Alianţei Creştin-Liberale (ACL) au ajuns la jumătatea targetului stabilit de conducerea centrală, susţin liderii judeţeni ai acestor formaţiuni politice.

Potrivit preşedintelui PSD Gorj, Florin Cârciumaru, până la sfârşitul săptămânii va fi transmisă la Bucureşti situaţia centralizată, targetul de 60.000 de semnături fiind atins.
,,Insistăm foarte mult ca până miercuri, 3 septembrie, să finalizăm această acţiune prin care să strângem semnături pentru susţinerea premierului Victor Ponta la alegerile prezidenţiale, urmând ca, imediat după centralizarea la nivel de judeţ, să mergem să le depunem la Bucureşti. Insistăm să obţinem ce ne-am propus, adică PSD să strângă în jur de 40.000, UNPR 10.000 şi PC 10.000. Noi am dat ca termen de finalizare data de 2 septembrie şi joi să le depunem la Bucureşti”, a declarat Florin Cârciumaru.

ACL Gorj, la jumătate
În ceea ce priveşte situaţia semnăturilor strânse de ACL Gorj, liderii celor două partide care formează alianţa susţin că au strâns mai mult de jumătate din totalul stabilit, urmând însă, ca la până la expirarea termenului limită, să fie îndeplinit obiectivul de 40.000 de semnături.
,,Noi avem termen până pe data de 19 septembrie să strângem semnăturile. Până acum am strâns circa 14 mii din cele 20.000 pe care le avem target. Ne-am mobilizat bine, zic eu, şi le vom strânge. Avem timp. Am strâns numai în Târgu Jiu 3 mii de semnături. Oricum, pe fiecare colegiu trebuie strânse 7.000 de semnături”, a declarat democrat-liberalul Dan Vâlceanu, copreşedintele ACL Gorj.
,,Suntem în plin proces de strângere de semnături, din cele 20.000 de pe care trebuie să le adunăm pentru candidatul ACL, Klaus Iohannis, la Gorj, noi, PNL, am strâns jumătate, dar mai avem timp şi o să ne încadrăm în termen. Cu siguranţă că vom atinge targetul venit de la centru”, a afirmat, la rândul său, Dian Popescu, copreşedintele ACL Gorj.

1500 de semnături pentru Udrea
În plin proces de strângere de semnături se află şi membrii organizaţiei PMP, preşedintele filialei gorjene, Nicolae Daviţoiu, afirmând că, până în prezent, au fost strânse 1.500 de semnături din obiectivul fixat de 5.000, termenul limită fiind 15 septembrie.
M.P.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here