Penitenciarul Târgu Jiu decapitat, din nou! – Comisarul Marin Calotă, demis din funcţie

1329

deschiderePenitenciarul de Maximă Siguranţă Târgu-Jiu nu îl mai are director de sâmbătă pe Marin Calotă. Acesta a revenit la Penitenciarul de Maximă Siguranţă Craiova, dar nu pe funcţia deţinută anterior, ci a rămas doar la dispoziţia unităţii. Calotă a fost director la închisoarea din Târgu-Jiu timp de doar 4 luni de zile. Locul lui Calotă a fost ocupat doar pentru două zile de directorul economic al instituţiei, Ion Popescu. Astăzi urmează ca Administraţia Naţională a Penitenciarelor să numească înlocuitorul lui Calotă pentru Penitenciarul din Târgu-Jiu. Cu siguranţă, în lipsa concursului, va fi vorba tot de un director temporar, pe o perioadă determinată de câteva luni.

 

După demiterea de acum patru luni a comisarului director C. Bălă şi a adjunctului său pe Educaţie, D. Lăzăroiu, nici directorul Comisar Marin Calotă n-a avut o soartă mai bună. După patru luni de „împuternicire”, două luni plus alte două, discretul şi „durul” comisar Marin Calotă şi-a făcut şi luat el însuşi valiza. Ultima sa zi de lucru a fost vineri. O vinere neagră pentru domnia sa şi alte personaje. Practic se-ntoarce la Penitenciarul de Maximă Siguranţă Craiova, dar nu va mai fi ca înainte director adjunct cu Paza. Ci simplu „pus la dispoziţie”. La fel ca şi predecesorul său la cârma Penitenciarul Târgu Jiu, demisul de către DNA Gorj, comisarul Constantin Bălă. Şi-aşa, se cunosc bine şi au chefuit împreună, cu lăutari pe Insuliţă, după Bilanţul „strălucit” al activităţii puşcăriei pe anul 2011. Un Bilanţ sforăitor, ţinut la Muzeul Judeţean „Al. Ştefulescu”, în spatele unor uşi închise în nasul presei! Contrar legilor în vigoare, al transparenţei şi bunului simţ. La Craiova, Marin Calotă se va face că va lucra, în aceeaşi puşcărie cu penalul Comisar C. Bălă. Pe care nu l-a mai văzut de la cheful de pe Insuliţă! Celălalt penal, demis tot de către DNA Gorj, în acelaşi Dosar cu cei 80.000 de euro subtilizaţi din fonduri europene, fostul director pe Educaţie, Daniel Lăzăroiu, fiind pus la dispoziţia Penitenciarului Pelendava.

 

De ce pleacă directorul Calotă şi cine îi ia locul?!

Vă veţi întreba de ce i s-a venit de hac Comisarului director Marin Calotă? Ei bine, şi pentru că, în doar patru luni, el s-a ales cu trei plângeri penale. Toate fac obiectul Dosarului 107-2011, aflat pe rolul Parchetului Curţii de Apel Craiova. Aşa cum Gorjeanul v-a ţinut la curent, la vremea respectivă! Momentan, funcţia de director plin, dar interimar, al Penitenciarului Târgu Jiu a fost încredinţată pentru două zile Comisarului Ion Popescu, directorul adjunct economic-administrativ. Urmând ca astăzi să se decidă cine va urma pe ,,blestematul” scaun de director al unităţii. Cert este că Viorel Jecheanu a rămas directorul adjunct Pază, iar directoare adjunctă pe Educaţie, Raluca Niţoiu, o ultrasecretă purtătoare de cuvânt. Care n-a divulgat presei nimic, până acum, pe motiv că nu are aprobarea ex-directorului Comisar Marin Calotă. Rămâne de văzut ce motive va mai invoca de-acum încolo. Pentru că, deocamdată, nu se ştie cât timp vor mai rămâne pe funcţii adjuncţii Viorel Jecheanu şi Raluca Niţoiu!

Rezultatele „bombă” ale concursurilor pentru posturi mai grase!

Potrivit unui concurs susţinut vineri la Craiova, postul de Şef Birou Educaţie l-a obţinut Ilinca Ana Maria Stroe, iar pe locul doi, sub linie, a ieşit Lavinia Lupu, fiica fostului director Eugen Sinescu. Totuşi, apropiata numire pe funcţie a Ilinca Ana Maria Stroe conduce la înlocuirea din funcţia deţinută cam ilegal de Angela Popescu, cea numită Şef Birou Educaţie fără să aibă pregătirea necesară în acest sens, fiind şi în incompatibilitate cu soţul său. Culmea este că la postul de Şef Birou Asistenţă Psiho-Socială a ieşit drept câştigătoare Valentina Flitan, cea urmărită penal de DNA Gorj. Valentina Flitan nu este însă prea afectată de urmărirea penală fiind în concediu pentru creşterea copilului. Ceea ce nu creează probleme cu numirea în funcţie, întrucât peste doi ani dosarul DNA are toate şansele să fie rezolvat şi chiar, cine ştie, poate să scape, în vreun fel. Ca o curiozitate, la acest examen a picat Raluca Dobriţan, cu toate grătarele şi chefurile făcute la Drăguţeşti cu liderul sindical Florin Şchiopu şi cu finul domniei sale – Şeful de serviciu la Siguranţa Deţinerii, Alin Popescu. Corectitudinea examenelor sau a concursurilor pentru ocuparea posturilor respective se datorează meritelor lui Petronel Dobrică, unul dintre Consilierii personali ai ministrului Justiţiei, Cătălin Predoiu, prezent la examenul de vineri. Nu este de neglijat că la Penitenciarul Minori şi Tineri Craiova s-a întâmplat un rezultat-bombă! Oana Laiu, despre care se spune că ar fi o fostă amantă a Chestorului Ioan Băla, directorul general al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP), cu care ar avea un copil, de şase ani, a candidat singură pentru postul de Şef Birou Asistenţă Socială şi a ieşit, cum s-ar spune, pe locul doi. Asta deoarece o obţinut nota 6,06. De unde se vede treaba că aşa-zisul tată al copilului ei, Chestorul Ioan Băla n-a mai reuşit să mişte-n front.

Ion Predoşanu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here