Pedepsiți după ce au înșelat prin metoda “Premiul”

830

Au sunat din spatele gratiilor, au asigurat-o pe o gorjeancă de câștigarea unui mare premiu și i-au cerut femeii niște “taxe”, iar acum și-au primit pedepsele. Nu sunt însă toate cu executare, deși indivizii în cauză sunt recidiviști. Vor ajunge, din nou, în spatele gratiilor doar dacă mai comit astfel de fapte, mai ales că acum și-au recunoscut “greșeala”. Florin Zărnescu este capul rețelei, el suferind în trecut o condamnare similară și la Zalău, unde o altă victimă a sa a fost asigurată că a câștigat un mare premiu. Condamnarea anterioară îl ține în spatele gratiilor și pentru perioada viitoare, sentința de acum nefiind una definitivă, la Târgu-Jiu el fiind condamnat la 1 an și 6 luni de închisoare.
“Constată concurentă infracțiunea dedusă judecății cu infracțiunea la care inculpatul a fost condamnat la pedeapsa de 2 ani și 6 luni și 1862 de zile, prin sentința penală nr.241/13.12.2016 a Judecătoriei Zalău. (…) Contopește pedepsele stabilite inculpatului prin s.p.nr.241/2016 a Judecătoriei Zalău, cu pedeapsa stabilită prin prezenta sentință, în pedeapsa cea mai grea de 2 ani închisoare, la care se adaugă un spor de o treime din totalul celorlalte pedepse, pedeapsa rezultantă fiind de 3 ani închisoare. (…) Adaugă la pedeapsa stabilită prin prezenta sentinţă, restul de 1162 de zile, rămas neexecutat din pedeapsa, la care acesta a fost condamnat prin sentinţa penală nr.111/2013 a Tribunalului Bistrița Năsăud, definitivă prin d.p.nr.26/30.01.2014 a Curții de Apel Cluj, urmând ca inculpatul să execute pedeapsa de 3 ani și 1162 de zile închisoare. Deduce din pedeapsa stabilită durata executată de la 19.01.2016, la zi”, au decis judecătorii.
Instanța îl obligă pe acesta și să își despăgubească victima de la Gorj, suma nefiind una foarte mare. “Admite în parte acțiunea civilă formulată de partea civilă Necoară Elisabeta Mihaela și obligă inculpatul Zărnescu Florin la plata către aceasta a sumei de 2846 de lei despăgubiri civile”, a hotărât instanța. Un alt inculpat din dosar, Costin Alexandru Dumitrescu a primit 8 luni de închisoare, executarea fiind însă cu suspendare. Individul trebuie să își despăgubească victima cu 100 de lei. Aceeași sumă ar urma să fie plătită și de Alexandra Agapie, condamnată acum la 1 an închisoare. Ea mai avea însă o condamnare anterioară de un an, ambele pedepse fiind contopite acum într-una de 1 an și 4 luni, executarea fiind însă suspendată pe o perioadă de 2 ani. În această perioadă femeia trebuie să presteze și 80 de zile de muncă în folosul comunității la Primăria Sectorului 1, și ea și Dumitrescu fiind bucureșteni. Cei doi, împreună cu Zărnescu, au de achitat statului câte 750 de lei fiecare drept cheltuieli de judecată.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here