Pedeliştii îşi aranjează oamenii! – Condamnatul Cosmin Popescu are post rezervat în CEO

295

Pedelistul Daniel Burlan a prins curaj şi face şi desface sub nasul USL şi a directorului general al Diviziei Miniere, Vasile Ogârlaci. Ultima vitejie a lui Burlan, mâna dreaptă a lui Ogârlaci, priveşte rezervarea unui post de jurist la Divizia Minieră pentru condamnatul pentru fapte de corupţie, deputatul autosuspendat din PDL, Cosmin Popescu. Asta, în condiţiile în care lui Popescu i s-a suspendat contractul de muncă pentru funcţia de consilier juridic, post deţinut la BATS Motru, de la fostul SNLO, şi asta urmare iniţial a cercetării sale în dosarul de corupţie. Condamnarea sa de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în 2009, şi impunerea unui termen de încercare de 5 ani pentru Cosmin Popescu, face imposibilă ridicarea suspendării şi reducerea legală a deputatului în funcţie de jurist la Divizia Minieră a CEO. Cu toate acestea, acum se încearcă exact asta..

În noiembrie, când mandatul de parlamentar al lui Cosmin Popescu se termină acesta se va retrage înapoi la Gorj. Trecutul său pătat de condamnat cu suspendare în dosarul de corupţie al “strămutaţilor de lux”, îl îndepărtează de încercarea de a intra într-o competiţie electorală pentru un nou mandat. Cel puţin asta se bănuieşte atâta timp cât Popescu le arată “prietenilor” că doreşte să se retragă liniştit acasă, dorind un loc de muncă la fel. Interesant este însă că îşi doreşte un fost loc de muncă pe care nu îl poate ocupa! Cel puţin legal..
Reamintim astfel că deputatul Cosmin Popescu şi-a pierdut locul de muncă de la fostul SNLO, atât cel de director la Resurse Umane, Legislaţie, Restructurare, Privatizare cât şi cel de jurist al BATS Motru, înainte ca acesta să devină parlamentar. Suspendarea sa din funcţie nu s-a datorat nici pe departe faptului că el a devenit deputat şi a renunţat la funcţie. Suspendarea sa de la serviciu s-a făcut cu ceva timp înainte ca acesta să devină parlamentar, mai exact printr-o dispoziţie a fostului director general al SNLO, Eugen Davidoiu, prin care contractul de muncă a lui Cosmin Popescu a fost suspendat, urmare a calităţii sale de inculpat în dosarul “strămutaţilor de lux”.

Dispoziţia rămâne în picioare
Dispoziţia în cauză are nr. 851 şi a fost emisă în data de 19 septembrie 2007, cam la un an după ce procurorii DNA, îi trimit pe Ionel Manţog, Ion Vulpe şi Cosmin Popescu în judecată pentru fapte de corupţie în cunoscutul dosar “strămutaţii de lux”. Şi, de asemenea, cu un an înainte ca Popescu să devină parlamentar PDL.
Menţionăm că dispoziţia în cauză a fost atacată de Cosmin Popescu în instanţă dar, fără niciun rezultat. Prin sentinţa civilă nr. 3070 din 19 decembrie 2007, Tribunalul Gorj, Secţia Conflicte de muncă şi Asigurări Sociale a respins contestaţia acestuia. Motivaţia pentru care instanţa de judecată a pronunţat o astfel de hotărâre a fost aceea că Popescu a săvârşit faptele(n.r. favorizarea infractorului şi fals intelectual), în perioada când era secretar de stat, şi s-a raportat, de asemenea, la dispoziţiile Legii nr. 514/2003 privind organizarea şi exercitarea profesiei de consilier juridic. Atunci Popescu avea statutul de inculpat în dosar iar dosarul încă se afla la Tribunalul Gorj. Instanţa Tribunalului Gorj îi respinge astfel contestaţia lui Cosmin Popescu la data de 7 ianuarie 2008, împiedicându-l să ridice suspendarea sa din funcţia de consilier juridic.

Postul de jurist la Achiziţii, pus deoparte
Deşi Burlan cunoaşte aspectele sesizate mai sus, şi documentele pe care Gorjeanul le publică de această dată, pune deoparte pentru noiembrie postul lui Popescu, pe care vrea să îl facă viitor jurist la Achiziţii. Vorbim totuşi de o societate nou creată şi de un condamnat care are de trecut un termen de încercare ce va fi finalizat în decembrie 2014. Prin chichiţe pe care se trag sfori acum, lui Cosmin Popescu i se pregăteşte astfel un loc de muncă, călduţ, în care actualul parlamentar, chiar dacă are o condamnare la activ, va împărţi dreptatea în achiziţiile Diviziei Miniere.
Evident că Burlan vrea să ridice suspendarea lui Popescu sau să se facă, că a uitat de ea. Să nu uităm că Ogârlaci ştie mai puţine despre aceste aspecte iar o angajare în plus pentru un fost parlamentar nu credem că l-ar deranja. Asta mai ales dacă este asigurat că totul este legal…

Şmenuri pe bandă, sub nasul USL
Dacă se va reuşi însă această ultimă şmecherie ilegală, clocită sub nasul USL-ului, care cică ar conduce mineritul şi energia gorjeană, nu trebuie să ne mai mire capacitatea pedeliştilor de a-i fraierii atât pe pesediştii cât şi pe liberalii care susţin doar teoretic că se află la putere în Gorj.
Anamaria Stoica

Pentru a vedea documentele daţi click pe poză

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here