Pedeapsă finală pentru evazioniști din Meteor și Strehaia

777

Doi așa-ziși oameni de afaceri care provin din cartierul Meteor, dar și din Strehaia, județul Mehedinți, au fost condamnați la sfârșitul săptămânii trecute de către Curtea de Apel Craiova la închisoare pentru acuzația de evaziune fiscală. Pedeapsa stabilită de instanță pentru fiecare dinte ei nu este cu executare, dar este mai mare decât cea decisă pe fond, în cursul anului trecut, de către Tribunalul Gorj. Sentința de la Târgu-Jiu a fost contestată și de procurori și de către inculpați și așa s-a ajuns acum ca magistrații din Craiova să stabilească pedepse mai mari decât cea dispusă inițial în dosar.
Mihai Ilarie, zis Tanaka, și Mihai Biriță, zis Gil, prieteni cu Ion Rădulescu, zis Ciupilan, încarcerat la sfârșitul anului trecut tot pentru acuzații de evaziune fiscală și condamnat la 4 ani cu executare, au și ei motive de îngrijorare de acum încolo, mai ales că situația lor penală nu e foarte clară, Tanaka fiind judecat în prezent într-un dosar chiar alături de Ciupilan, dar și în altul în care sunt inculpați zeci de vecini de-ai săi din cartier. Verdictul de la Craiova le este favorabil celor doi doar prin prisma faptului că pedeapsa nu este cu executare. “Majorează pedeapsa aplicată fiecărui inculpat la 3 ani închisoare . In temeiul art 86 /1 Cp anterior, art 5 Cp anterior mărește termenul de încercare al suspendării sub supraveghere a executării pedepsei, pentru fiecare inculpat, la durata de 6 ani”, a dispus Curtea de Apel Craiova, care a anulat și zeci de facturi false emise de firmele celor doi.
Instanța din Bănie a menținut și obligația stabilită de Tribunalul Gorj ca inculpații să achite prejudiciul de peste 210.000 lei adus bugetului de stat, pentru recuperarea pagubei fiind menținut și sechestrul asiguratoriu pe proprietăți ale acestora, acum rămânând de văzut dacă vreodată cineva va executa silit palatele țigănești sau dacă sentința rămâne doar pe hârtie.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here