Pedeapsă cu suspendare pentru şoferul „macaralei ucigaşe”

270

La doi ani de la producerea unei nenorociri la Plopşoru, judecătorii gorjeni au reuşit să pronunţe un prim verdict în dosarul în care şoferul unei macarale este acuzat de ucidere din culpă, după ce unul dintre braţele de sprijin ale utilajului s-a desprins din locaşul său şi a lovit-o direct în cap pe o fată de 12 ani.

Valentina Creţu şi-a pierdut atunci viaţa la doar câţiva paşi de casa părintească, ea plecând până în sat, la magazinul din apropiere. La întoarcerea spre casă a avut neşansa ca braţul neasigurat al utilajului aflat în mers să o lovească în plin. Macaraua cu pricina este, de fapt, o pompă specială care împinge cimentul cu ajutorul unor ţevi până la 20-30 de metri înălţime.
Şoferul utilajului a fost acuzat de ucidere din culpă, cercetările procurorilor în acest dosar durând până la începutul primăverii. La instanţă lucrurile au mers repede şi acum magistraţii au dat verdictul. Bărbatul a fost condamnat la doi ani închisoare cu suspendare, fiindu-i prelungit inclusiv dreptul de a conduce pe drumurile publice. Cea mai şifonată din acest proces pare să iese firma de asigurări care va trebui să suporte sume destul de mari, conform sentinţei judecătorilor. „Obligă asiguratorul de răspundere civilă SOCIETATEA DE ASIGURARE- REASIGURARE ASTRA SA la plata a 35.000 lei despăgubiri civile, a 200.000 lei daune morale”, se arată în decizia instanţei. Verdictul nu este definitiv, putând fi atacat cu recurs.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here