Patru alpinişti francezi au murit în avalanşa din Nepal

362

Patru alpinişti francezi au murit şi alţi trei sunt daţi dispăruţi în avalanşa care a avut loc pe un vârf muntos din Nepal, care s-a soldat cu cel puţin nouă morţi.

„Potrivit informaţiilor de la tabăra de bază, sunt şapte victime franceze, dintre care patru morţi identificaţi după fotografii şi trei dispăruţi, precum şi doi răniţi evacuaţi cu elicopterul către Katmandu”, a declarat pentru AFP vicepreşedintele SNGM, Christian Trommsdorff.

Un purtător de cuvânt al ministerului francez al Afacerilor Externe a declarat la rândul său că „trei francezi răniţi au fost transportaţi la Katmandu”. Ministerul nu a putut confirma că cetăţeni francezi au murit în avalanşă sau că există dispăruţi francezi.

Potrivit declaraţiilor lui Trommsdorff, avalanşa s-a produs pe traseul normal al Muntelui Manaslu (peste 8.000 de metri altitudine). „Conform informaţiilor noastre primite de la tabăra de bază, această avalanşă s-a declanşat la 7.400 metri altitudine şi a purtat o parte din tabăra numărul 3 până la 6.800 de metri”, a precizat acesta.

Aceşti şapte francezi făceau parte din „două expediţii franceze”, a adăugat acesta, precizând că există şi „victime de naţionalitate germană, italiană şi nepaleză”.
Bilanţul face din această avalanşă una dintre cele mai mortale din ultimii ani în lanţul himalayan.
Muntele Manaslu este al optulea vârf montan ca altitudine din lume şi este unul dintre cei mai periculoşi de escaladat.

Selecţie realizată de Daniela Scafeş

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here