Parlamentarii, lăsați fără pensii speciale. Deputat de Gorj: Urmează și alte categorii!

1814

Președintele Klaus Iohannis a semnat miercuri decretul privind promulgarea legii prin care sunt eliminate pensiile speciale ale parlamentarilor. Potrivit proiectului adoptat, nu se vor mai acorda nici pensiile aflate în plată.
Deputatul USR de Gorj, Radu Miruță, spune că și alte categorii de persoane vor rămâne fără aceste pensii.
„Am promis, am făcut! Am început cu ale parlamentarilor, atât cei actuali cât și foști. Urmează pas cu pas și alte categorii de speciali. Aceste pensii care nu au legătură cu vreo contributivitate au fost introduse cu ani în urmă și niciodată eliminate de către partidele aflate la guvernare (toate). O puteau face oricând, dar nu au făcut-o niciodată”, spune Miruță.
USR a depus în 2017 „un proiect funcțional” pentru eliminarea pensiilor, dar a fost ținut la sertar, susține Radu Miruță.
„USR a menționat de la tribuna Parlamentului ca ceea ce a fost încercat anul trecut este neconstituțional și așa a fost. Acum este pentru prima oară când USR Plus este într-o majoritate parlamentară. Acum, aceste pensii au fost eliminate, constituțional”, a conchis parlamentarul de Gorj.
Potrivit coaliței de guvernare, unele pensii speciale pot fi eliminate, iar pentru altele soluţia este impozitarea.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here