Părerea lui Predo – Bugetul pe nemestecate, moţiunea de cenzură la fel!

358

foto predo 2Aiureala din ţara asta săraca s-a transformat într-o dictatură constituţională, dacă ne putem exprima aşa. Avem şi Parlament, un fel de Mare Adunare naţională la dispoziţia cuplului dictatorialo-portocaliu Băsescu-Boc, avem desigur şi partide politice, dar ce folos!

Comisiile de buget-finanţe şi reunite – ale Camerei deputaţilor şi ale Senatului – au dat acelaşi verdict.

Bugetul ar fi, cică, bun! Chiar dacă parlamentarii PSD şi PNL au fost traşi pe sfoară şi momiţi cu niscaiva promisiuni de bani de la buget pentru colegiile lor electorale. Tare mi-e frică de votul în plen şi de faptul, deloc de neîntâmplat, că miniştrii şi Guvernul Băsescu-Boc nu se vor ţine de cuvânt. N-ar fi prima minciună pe care-o înghit social-democraţii şi liberalii din partea celor de la Putere. Şi ne vom trezi cu un buget aprobat fără a fi luate în seamă amendamentele opoziţiei!

Am ascultat în întregime textul Moţiunii de cenzură. Unul plin de substanţă, civilizat şi extrem de documentat. Ce ne facem că atunci când Moţiunea de cenzură intitulată: „Legea privind salarizarea în anul 2011 – ultima ţeapă trasă românilor de Guvernul Băsescu-Udrea-Boc” i-a făcut imuni la adevărul conţinut pe cei din coaliţia de guvernare. Care-au fost prezenţi, dar n-au votat! Şi, uite-aşa, ne-am pomenit că la Senat au fost 76 de bile nefolosite, iar la Camera deputaţilor nu mai puţin de 201 bile rămase neutilizate! O ruşine mai mare pentru parlamentarii portocalii şi asociaţii lor în rele nici că se putea. În acest caz, ne-am pomenit că PSD-PC şi PNL au strâns doar 190 de voturi pentru şi unul împotrivă. Semn că şi printre parlamentarii Opoziţiei mai este un „trădător”! Pentru căderea guvernului ar fi fost necesare 236 de voturi favorabile.

Treaba e urâtă rău. Nu-i pace nici măcar în Opoziţie. Unde se aude că liderii Victor Ponta şi Crin Antonescu nu s-ar avea bine.

Cam cum este situaţia la Universitatea Craiova, unde finanţatorul Adrian Mititelu şi Managerul general Victor Piţurcă, deşi ar trebui să tragă la aceeaşi barcă, nu se înţeleg. Sigur că exemplul din fotbal nu-i concludent. Numai că şi aici, în lupta Opoziţiei pentru dărâmarea şandramalei Băsescu-Udrea-Boc, aflată la Putere şi cu hăţurile în mână, cel puţin deocamdată, nu este înţelegere deplină. De parcă n-ar şti stânga – PSD şi PC – ce face dreapta – PNL. Iar preşedintele de onoare(!?) al PSD, Ion Iliescu, nu stă degeaba pe margine şi chiar mai bagă strâmbe întru dezbinarea Opoziţiei!

Sper din toată inima ca liderilor Victor Ponta şi Crin Antonescu să le vină mintea la cap, duşmanul fiind comun. Până atunci să-i dăm preşedintelui social-democraţilor, Victor Ponta, cuvântul: „În mod sigur, legea este proastă, incorectă şi este legalizarea unei minciuni. Boc vrea să facă o lege care să legalizeze furtul, ca şi bugetul pe 2011, care are un singur scop, acela de a da bani pentru Udrea şi clienţii de partid.”

Stoparea abuzului de putere mai este posibilă printr-o decizie corectă a Curţii Constituţionale, acolo unde liderul social-democrat Victor Ponta va ataca neconstituţionalitatea Legii salarizării pe 2011!

Ion Predoşanu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here