Păpuşi gigantice, la sărbătorirea a 19 ani de la reunificarea Germaniei

513
papusi giganticeO mulţime imensă a sărbătorit, la Berlin, împlinirea a 19 ani de la reunificarea Germaniei, în 1990, la un de la căderea Zidului Berlinului, cu un spectacol de marionete gigantice simbolizând regăsirea Est-Vest.

În faţa Porţii Brandeburg, monument simbol care a marcat timp de decenii diviziunea oraşului, o „mică gigantă” de cinci metri venită din Est şi unchiul său, un „mare gigant” de 15 metri venit din Vest, s-au regăsit în aclamaţiile mulţimii.
Susţinuţi în mişcările lor de o maşinărie imensă şi de zeci de artişti şi tehnicieni din trupa franceză Royal de Luxe, cele două marionete realizate din lemn, oţel şi păr de cal s-au îmbrăţişat după ce au parcurs mai mulţi kilometri prin oraş.
Ministrul francez al Culturii, Frederic Mitterrand, a participat, de asemenea, la această sărbătoare.
Potrivit scenariului conceput de compania de teatru de stradă, cele două păpuşi gigantice se vor întoarce în mijlocul mulţimii, în cadrul unei mari procesiuni la Berlin, pentru a le oferi participanţilor zeci de mii de scrisori simbolizând ultimele mesaje cenzurate şi interceptate de-a lungul anilor de STASI, poliţia politică a RDG.
Spectacolul trupei Royal de Luxe, care a costat aproximativ 1,6 milioane de euro, inaugurează o serie de festivităţi destinate împlinirii a 20 de ani de la căderea Zidului Berlinului, evenimentul cel mai emblematic din cadrul prăbuşirii blocului comunist. Celebrările vor culmina la 9 noiembrie seara, cu o Sărbătoare a Libertăţii de o parte şi de alta a Porţii Brandeburg, în prezenţa unor personalităţi internaţionale, între care liderul sovietic din urmă cu 20 de ani Mihail Gorbaciov sau şefi de stat şi de Guvern din ţările membre UE.
Selecţie după Mediafax

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here