Obama nu vrea un elicopter dotat cu bucătărie rezistentă la atac nuclear

477
obamaPreşedintele american, Barack Obama, a făcut afirmaţii ironice în legătură cu aplicarea rigorii bugetare şi în cazul său, declarând că este exclus ca administraţia sa să cumpere un nou elicopter prezidenţial echipat cu o bucătărie rezistentă la un atac nuclear. O bucătărie de acest tip ” mi-ar permite să îmi pregătesc masa în caz de atac nuclear „, a afirmat Obama, care s-a exprimat în faţa asociaţiei Foştilor combatanţi de război în străinătate (Veterans of Foreign Wars), la Phoenix, în Arizona.

„Dar lăsaţi-mă să vă spun că, dacă Statele Unite ar fi atacate cu arma nucleară, ultimul lucru care mi-ar veni în minte ar fi să-mi prepar o gustare”, a adăugat perşedintele american.
El se referea la comanda Marinei americane de 28 de elicoptere prezidenţiale (numite „Marine One”, atunci când îl transportă pe preşedinte), făcută constructorului aerospaţial Lockheed Martin, în 2005. În momentul comenzii, factura se ridica la şase miliarde de dolari, dar ea a ajuns în prezent la 11,2 miliarde de dolari.
Barack Obama consideră că administraţia ar trebui să dea un exemplu, în momentul în care deficitul bugetar american ia proporţii.
În luna februarie a acestui an, el a declarat că urma să analizeze cheltuielile bugetare ieşite din comun, cauzate de cele 28 de elicoptere.
„Lucrurile sunt simple”, a subliniat preşedintele în faţa veteranilor, „noi trebuie să suprimăm cheltuielile inutile, să economisim banii contribuabililor şi să ne susţinem trupele”.
„Dacă un proiect nu serveşte interesului militarilor noştri, dacă prin el Statele Unite nu devin mai sigure, nu îl vom finanţa. (…) Dacă bugetul Pentagonului pe care Congresul mi-l supune este plin de cheltuieli superflue, eu nu îl voi semna”, a mai spus Obama.
Selecţie Sorin Milcu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here