Oameni şi câini

458

Încrederea oamenilor în câini nu m-a părăsit. Chiar dacă recent, o căţea neagră şi frumoasă foc, dintre acelea fără stăpân, era cât pe-aici să mi-o zdruncine. Lăsasem la dezgheţat frigiderul şi uşa deschisă la pivniţă. Am lipsit, vreme cât să beau o cafea. La întoarcere îmi furase şi ultimele două bucăţi de slănină din porcul tăiat anul trecut. Ba mai ciordise şi o pungă cu ciopârtani, fără să ştie că s-a păcălit. Or avea ciupercile proteine(vegetale), dar nu găsise carnea ce-o râvnea.

Oameni şi câini, câini şi oameni. Sau oamenii câini. Cum par unii pretinşi candidaţi. Unul dintre ei botezat şi şoricelul neascultător. Rămas doar şoricel în descrierea pe care, fără a-i da numele, i-o făcuse cu talent şi Sorin Călugăriţa, săptămâna trecută când l-a luat în cătarea Obiectiv-ului său. La câte furtişaguri mai mici ori mai mari, sub formă de şpăgi, în urma unor ameninţări cu dezvăluiri, fie ele numite şantaje, am convingerea că-i vorba de un hoitar bătrân. Învechit în rele şi treburi necurate, fostul şoricel are, mai nou, metehne de câine maidanez. Hulpav, adică nesătul. Ce mai contează că se războieşte cu „ciocoii”, el nefiind altceva decât un îmburghezit postrevoluţionar. Scăpat din lesa cu reţinere de urmărit penal, albit temporar de „naşu” ce-a pătruns şi-n sufletul lui. Atâta cât are un maidanez. Ce latră la PSD, USL şi la liderul Guvernului. Ieri, în plină zi sfântă pentru credincioşi, lăcustele „violete” – marca ARD, au năpădit comuna Peştişani. “ARDe-i-ar focul!”, aşa cum bine se exprima un alegător. Cu brichete albe, pixuri şi geci tot violet, ca şi ale PP-DD-ului şi slogane similare: „Deputatul tău”. Ce spui Franţ? Da de unde ştii că eşti al meu? Echipele de campanie ARD şi PP-DD parcă-au gândit în comun, dar prost. Nu tu ofertă electorală, nu un slogan promiţător şi convingător. Care-ar fi dat, oricum, mai bine. Mai la sufletul alegătorului. Măcar USL-ul, prin echipa lui de campanie, are mai multă imaginaţie. Şi spune clar, chiar pe afiş: „Am dat bani pentru Ansamblul Brâncuşi”. După ce ştiam cu toţii că guvernul a transferat 451.000 de lei pentru Heliportul de la Târgu-Jiu. Banii sunt veniţi la Primăria municipiului Târgu-Jiu şi Heliportul SMURD se va face pe Insuliţă. Îmi pare rău, dar între un Cupă ce nu spune nimic despre sănătatea precară a românilor, la care ar avea destule de făcut, minciunile şi jegurile debitate de hoitarul căutător al Elodiei şi faptele sau ideile constructive ale administrarea ţării de Cabinetul Ponta lumea cu scaun la cap ar fi cazul să aleagă adevărul.
P.S. Regret nespus, dar candidatul PRM pentru Colegiul 1, dr.ing. Dumitru Sprâncenatu, tratează cu indiferenţă întâlnirile cu alegătorii. Faptul că un consătean sufletist, cum este Constantin Fuiorea, bate satele şi-i lipeşte afişele este un gest admirabil. Şi atâta. Eforturile altora nu ţin loc de propria campanie electorală şi se riscă pierderea unei mari şanse
Ion Predoşanu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here