O jurnalistă japoneză, ucisă în timp ce relata confruntările din Alep

450

O jurnalistă japoneză a fost ucisă  în timp ce relata confruntările din Alep, iar alţi doi reporteri arabi şi unul turc au fost declaraţi dispăruţi, potrivit Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului.

„Am primit confirmarea că este vorba despre Mika Yamamoto”, în vârstă de 45 de ani, potrivit unui oficial al Ministerului japonez de Externe. Potrivit primelor informaţii trimise de către militanţi sirieni prin intermediul Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), jurnalista japoneză a fost rănită grav  în timp ce relata dintr-un cartier al oraşului Alep, Sleimane al-Halabi, unde confruntările dintre insurgenţi şi trupele guvernamentale au izbucnit duminică. Femeia a fost transportatã la un spital, dar a murit din cauza rănilor. „Cel mai probabil a fost rănită de un proiectil”, a declarat Rami Abdel Rahmane, preşedintele OSDO.

Acest deces este cel de al patrulea a unui reporter străin ucis în timpul confruntărilor din Siria, care au început în martie 2011: Gilles Jacquier, reporter francez pentru France 2 ucis pe 11 ianuarie în Homs, Marie Colvin, jurnalista americană angajată a Sunday Times şi Remi Ochlik, fotograf, amândoi fiind ucişi pe 22 februarie în Homs, în timpul unui bombardament.

Selecţie realizată de Daniela Scafeş
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here