O fostă grădiniță din Gorj va deveni centru pentru bătrâni. Clădirea este o ruină!

10102

Un centru comunitar de incluziune socială va lua ființă în comuna gorjeană Bengești-Ciocadia. Acesta va fi amenajat într-o fostă grădiniță, devenită între timp ruină. Investiția va fi realizată cu fonduri europene nerambursabile. Practic, este vorba despre un centru de zi destinat persoanelor vârstnice.

Primăria Bengești-Ciocadia a scos la licitație lucrările pentru proiectul „Schimbarea destinației imobilului fosta grădiniță Bengești în Centru Comunitar de Incluziune Socială și construire împrejmuire, satul Bengești, comuna Bengești-Ciocadia”, finanțat din fonduri nerambursabile, prin PNDR 2014-2020.
Valoarea totală estimată a investiției este de 674.000 de lei, fără TVA. Durata contractului este de 12 luni, firmele de construcții având termen până pe 15 iunie să depună ofertele sau cererile de participare la licitație.
Lucrarea presupune reabilitarea și recompartimentarea clădirii, refacere finisaje interioare și exterioare și amenajarea de alei pietonale.
Va fi un centru de zi pentru bătrâni, unde aceștia vor avea posibilitatea să socializeze și să-și petreacă timpul liber în mod plăcut și util.

Clădire lăsată în paragină
Grădinița a ajuns o ruină, spre nemulțumirea localnicilor. „Această clădire este compromisă total, zidurile de cărămidă fiind măcinate din cauza infiltrațiilor de apă în pereți, iar acest fapt, coroborat cu procesul îngheț/dezgheț a slăbit structura de rezistență a clădirii, aceasta fiind compromisă, cum de altfel compromisă va fi și intenția de reabilitare! Întrebarea este simplă: de ce s-a ajuns în această situație de avansată stare de degradare? Priviți în jur și vedeți că a crescut o pădure de salcâmi în curte și în jurul clădirii. Nimeni nu a avut nici cel mai mic interes de a salva această construcție-monument. Nu a interesat pe nimeni că s-a spart o țiglă, două, nouă”, au sesizat cetățenii.
I.Irinoiu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here