Noul Parlament moldovean, convocat la 28 august

508
parlamentulPreşedintele Republicii Moldova, Vladimir Voronin, a semnat un decret potrivit căruia Parlamentul ales în urma scrutinului de la 29 iulie va fi convocat la 28 august, relatează BASA-press.
Prima şedinţă a Legislativului va fi condusă de deputatul Partidului Comuniştilor din Republica Moldova, Ivan Calin , care este cel mai în vârstă dintre deputaţi (74 de ani).

În cadrul primei şedinţe, preşedintele Curţii Constituţionale, Dumitru Pulbere, va prezenta Raportul privind validarea rezultatelor alegerilor parlamentare. La şedinţă vor fi prezenţi şi membri ai Comisiei Electorale Centrale.
Alegerile legislative au fost validate de Curtea Constituţională la 14 august. La scrutinul din 29 iulie, au trecut pragul electoral pentru a accede în Parlament cinci formaţiuni politice: Partidul Comuniştilor din R. Moldova, care a obţinute 48 de mandate, Partidul Liberal-15 mandate, Partidul Liberal Democrat din Moldova, care a obţinut 18 mandate, Partidul Democrat-13 mandate şi Alianţa Moldova Noastră, cu şapte mandate.
Selecţie Sorin Milcu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here