Noua organigramă a DGASPC Gorj, cerne directorii instituţiei

635

Camelia Popescu (2)Se prefigurează schimbări mari în structura de conducere a Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului(DGASPC) Gorj, asta, urmare a noii organigrame a instituţiei, aflate la avizare pe masa Consiliului Judeţean. În noua organigramă este prevăzut ca numărul directorilor de la cârma DGASPC Gorj să se diminueze, de la cinci la trei, două astfel de posturi urmând să zboare de tot din actuala schemă.

Aprobarea organigramei, într-o viitoare dar apropiată şedinţă de Consiliu Judeţean(CJ), aduce cu sine şi oameni noi în conducerea temporară a unităţii. Astfel, în locul Icăi Popescu, actualul director general al DGASPC, se vehiculează, din nou, numirea lui Dumitru Cotrună, pe funcţie, asta până la organizarea unui concurs pe post.

DGASPC Gorj trebuia să se înnoiască, iniţial, după Paşti, când echipa de conducere, în variantă ,,scurtă”, ar fi urmat să fie supusă votului consilierilor judeţeni. Nu s-a mai întâmplat asta dar se vehiculează însă că aprobarea organigramei va trece în prima sau cel târziu în a doua şedinţă a noului Consiliu Judeţean. Şi ar fi normal să se întâmple asta, atâta timp cât din luna februarie organigrama a fost aprobată şi discutată cu factorii de decizie din DGASPC, ea fiind trimisă spre avizare la CJ Gorj. Camelia(Ica) Popescu, actualul director executiv declară că într-adevăr se aşteaptă de ceva vreme aprobarea organigramei, dar subliniază că noile modificări din aceasta vor îngreuna activitatea instituţiei.

Fără director de Personal

Întrebată dacă este adevărat că numărul directorilor se va reduce de la cinci la trei, Popescu confirmă informaţia. ,,Organigrama este la Consiliul Judeţean şi adevărat că ea cuprinde o reducere a numărului de directori. În noua organigramă este prevăzut un director executiv sau general şi doi directori adjuncţi. Cei doi directori adjuncţi vor fi de fapt un director economic şi un altul care va răspunde atât de adulţi cât şi de copii. Postul de director de Resurse Umane nu se mai regăseşte în noua organigramă. Reducerea va îngreuna oricum activitatea DGASPC”, declară Popescu. Postul în cauză este ocupat acum de Laurenţiu Diaconescu, fiul fostului consilier judeţean PSD, Puiu Diaconescu.

Schimbări sau doar zvonuri?!

Fără funcţie de director ar putea să rămână şi Natalia Gruia, actual director adjunct al DGASPC Gorj, dar şi Dorela Mischie, directorul economic al instituţiei. Aceste ultime schimbări nu sunt însă confirmate de Ica Popescu, care susţine că a auzit la rândul său multe informaţii de acest tip, deoarece zvonurile sunt numeroase, dar ea nu le poate confirma sau infirma. De altfel, una dintre marile schimbări din funcţie o are în prim-plan chiar pe Camelia Popescu despre care se vehiculează că va fi înlocuită din funcţie cu Dumitru Cotrună, consilierul preşedintelui CJ Gorj, Ion Călinoiu, fost director al Direcţiei de Asistenţă Socială a Primăriei Rovinari. Contrună a condus timp de 7 ani această direcţie. Actualei directoare nu i s-a reproşat însă ceva, dar ea a fost numită temporar în funcţie. Din acest motiv, Ica Popescu susţine că dacă se va întâmpla schimbarea sa nu va fi o problemă. ,,Nu mă tem de schimbări ori de schimbarea mea din funcţie. Dacă se doreşte schimbarea mea să se facă asta pentru că nu ar fi nimic anormal, eu fiind numită temporar pe funcţie. Eu voi reveni pe vechea funcţie de şef de Birou”, a declarat Popescu.

Prima echipă de trei

De altfel, schimbarea Icăi Popescu a apărut ca zvon abia acum, deoarece până înainte de alegerile locale echipa de conducere vehiculată era formată din Camelia Popescu, actualul director executiv, din Gheorghe Zisu, actual inspector şi purtător de cuvânt şi din Mircea Andrei, director adjunct la persoanele adulte cu handicap. Zisu era dorit în conducerea instituţiei pe una din funcţiile de adjunct.

Călinoiu confirmă doar schimbările

Întrebat telefonic dacă la DGASPC Gorj se vor face schimbări în conducere, Ion Călinoiu a confirmat, luni, acest lucru. De altfel, schimbări la vârful instituţiei vor fi, cu siguranţă, deoarece modificarea organigramei va reduce, din start, numărul de directori ai DGASPC.

Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here