Nota la purtare

427

bunila 003La orele de dirigenţie politică de la Moţiunea de cenzură, în Plenul Parlamentului am observat două tipuri de manifestări. Prima manifestare a aparţinut Opoziţiei, care ar fi vrut să dea o lecţie Puterii, atunci când ştia că nu are instrumente suficiente pentru demiterea unui guvern.

Reprezentanţii Opoziţiei spun că parlamentarii Puterii au uitat promisiunile făcute la întâlnirile de taină pe care le-au avut. Parlamentarii minorităţilor, a căror prezenţă în Parlamentul României este una exotică, nici n-au fost de faţă la bâlciul declaraţiilor pompoase, de la care nu s-a abţinut nimeni.

Susţinătorii Guvernului s-au abţinut de la vot, aceasta pentru că presiunea străzii nu i-a impresionat, deşi pentru ei ar putea urma ultimii doi ani de prezenţă politică în Parlament.

Spectacolul trist din ziua de Moţiune a fost completat cu spectacolul umilitor din ziua de asumare a răspunderii guvernamentale pentru Legea Educaţiei. Macabru!

Cei care nu ştiu să voteze, hotărăsc cum să înveţe generaţia următoare. La această cacialma naţională, Opoziţia, care n-are putere, va primi o notă bună la purtare, singura notă care trebuie trecută în carnetul de note politice ale Parlamentului României.

Profesorul Emil Boc poate să se pensioneze de la Guvernul pe care l-a păstorit cu sfioşenie de fecioară, şi să creeze postul de director de resurse umane în interiorul coaliţiei trădătorilor, al minorităţilor şi al oportuniştilor care au pătruns în Parlament, înşelându-i pe români.

Dacă generaţia actuală de absolvenţi de licee sau facultăţi nu ştie mai nimic despre Istoria şi Geografia României, nu se face gaură în cer, dar mâine-poimâine, cine va mai rezista acestei guvernări tragi-comice, s-ar putea să blesteme mâna care s-a ridicat la vot.

Notă: Că parlamentarii noştri sunt stângaci, este o dovadă că nu ştiu cu ce se mănâncă politica.

Doamne fereşte! Nu vreau să se facă vreo confuzie între politica serioasă de la care vine şi bunăstarea unei naţiuni şi bălăcăreala de la noi, subliniată inspirat de Victor Ponta atunci când se adresa unei doamne ministrese cu titlul de nobleţe perimat de exerciţiul zilnic al lui Emil Boc.

Ca un român care-i cunoaşte pe ardeleni, pe Boc îl declar repetent la Purtare.

Constantin Bunilă

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here