Noii directori ai Spitalului Judeţean şi-au început activitatea

905

În cursul zilei de luni, 2 iunie 2014, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Târgu-Jiu a prezentat, oficial, noii membri ai Comitetului Director. Prezent la şedinţă a fost şi preşedintele Consiliului Judeţean, el precizând că propunerile s-au făcut la sugestia managerului şi au avut girul său.

Informaţiile apărute pe surse s-au confirmat. Numirea oficială a noilor directori adjuncţi ai Spitalului Judeţean de Urgenţă Gorj a avut loc, ieri, în prezenţa preşedintelui Consiliului Judeţean Gorj. „Propunerile s-au făcut la solicitarea managerului, în discuţii cu şefii de secţii, pentru a avea o echipă care să poată să răspundă responsabilităţilor de la nivelul spitalului. Managerul a spus că vrea să îşi formeze o echipă, a găsit această formulă, având şi girul Colegiului Medicilor. Am girat şi eu această formulă”, a precizat Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj.

Cinci şefi noi la SJU
Cinci nume noi se regăsesc în actuala echipă de conducere de la nivelul SJU. Este vorba despre Gigel Capotă – director financiar-contabil – fost şef al Gărzii Financiare, medicul radiolog Daiana Brînzan – director medical,  Dana Fotescu – director de îngrijiri, Corina Ratcu – director Administrativ Tehnic şi de Patrimoniu, Violeta Vintilescu – asistent medical coordonator Policlinică. „Doamna doctor Brînzan este noul director medical, domnul economist Capotă este director financiar contabil, doamna Fotescu este director de Îngrijiri şi doamna Ratcu directorul administrativ. Tot începând de astăzi s-a schimbat şi asistentul medical coordonator al Ambulatoriului integrat al SJU, doamna Violeta Vintilescu ocupând acest post începând de astăzi. Au fost aleşi după profesionalism şi veţi vedea că toţi cei care au fost numiţi directori astăzi sunt persoane capabile din punct de vedere profesional. Eu nu am avut nici un fel de reproş la adresa lor, dar era nevoie de o întinerire a Comitetului Director. Timpul va spune dacă aceste decizii au fost bune sau nu. Domnul Capotă este fostul şef al Gărzii Financiare, un economist desăvârşit, care a avut şi susţinerea mea şi pe cea a domnului Călinoiu”, explică Tiberiu Tătaru, managerul SJU Târgu-Jiu.

Aleşi pe criterii de performanţă
gigel capota (6)Gigel Capotă, înlocuitorul lui Dumitru Vienescu a declarat că experienţa îl recomandă pentru acest post. „Atenţia mea, în perioada următoare, va fi aceea de a asigura criteriile de performanţă conform legii pentru serviciile furnizate. Este prima zi de lucru. Experienţă am, am mai fost director economic la UM Sadu, contabil şef la Garda Financiară, la Bucureşti lucram la Direcţia Generală a Finanţelor Publice pe servicii interne. Am luat legătura cu cei din Gorj pentru că în Bucureşti îmi era greu. Sunt mulţumit, în primul rând, că sunt acasă. Sper să fac treabă aici!”, a spus Gigel Capotă, noul director financiar-contabil al SJU.
tiberiu TataruNoul director medical s-a dedicat, până în prezent, profesiei de medic radiolog şi nu a mai deţinut niciodată o funcţie de conducere: „mă numesc Brânzan Daiana sunt medic primar la Radiologie şi Imagistică Medicală de 9 ani. Până acum mi-am canalizat toate eforturile pe desăvârşirea mea ca medic specialist în Radiologie şi Imagistică Medicală; am acceptat acest post de director medical din dorinţa de a contribui la o cât mai bună funcţionare a spitalului, la realizarea de servicii medicale cât mai bune şi pentru o relaţie medic-pacient mai bună, spre mulţumirea, în primul rând, a pacienţilor. Am fost surprinsă şi onorată de această propunere, deşi m-a copleşit ideea că va fi o muncă aşa de dificilă pentru mine, nemaiavând niciodată funcţii de conducere”.
Directorul de îngrijiri, Daniela Fotescu, s-a declarat onorată să face parte din această nouă echipă managerială a spitalului. Ea şi-a desfăşurat activitatea în Ambulatoriu de spital, în Laboratorul de Explorări Funcţionale, de aproximativ 24 de ani. Director administrativ, tehnic şi de patrimoniu  este Mihaela Corina Ratcu, angajata SJU de ani buni, pe parte financiară; noua funcţie o motivează, ea declarând că speră să realizeze multe obiective împreună cu noua echipă managerială.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here