Noi oportunități de calificare pentru tinerii din Rovinari

660

Primăria Rovinari a anunțat faptul că la nivelul orașului se organizează cursuri de inițiere IT și SSM, la finalul cărora se acordă diplome de calificare precum și o subvenție de 200 de lei pentru fiecare cursant. Pregatirea durează doar o săptămână. ”Cursurile sunt destinate tinerilor cu vârsta cuprinsă între 16 și 29 de ani, care în acest moment nu urmează o formă de învățământ și nu sunt angajați. Doar 20 de locuri sunt disponibile, iar acestea vor fi ocupate în ordinea înscrierilor. Perioada de înscriere se încheie la finalul lunii octombrie. De asemenea, sunt disponibile și cursuri de ajutor de bucătar. Acestea durează o lună de zile (aproximativ 180 de ore).
Pentru cursul de ajutor de bucătar, înscrierile se pot face până la sfârșitul lunii septembrie. Totodată, pentru persoanele neocupate profesional, cu vârsta de peste 30 de ani, sunt disponibile cursuri de electrician în construcții”, au transmis organizatorii.
Cursurile sunt organizate de GAL Sudul Gorjului și se desfășoară în cadrul proiectului ”Integrarea durabilă pe piața muncii și creșterea nivelului de competențe al tinerilor NEETs – ID 154273”.
I.M.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here