Nepot violent, evacuat din casă. Bunica, lovită cu lemnul în cap!

1210

Un bărbat din comuna gorjeană Bălești a fost evacuat de judecători din locuința bunicii sale. Bărbatul obișnuiește să consume alcool și să facă scandal. Un nou episod s-a consumat săptămâna trecută. Bunica a fost nevoită să cheme poliția și să ceară un ordin de protecție împotriva propriului nepot.
Femeia a fost lovită cu o bucată de lemn în zona capului. La acest episod violent a luat parte și fiul minor al agresorului. Bătrâna a suferit leziuni traumatice și a ajuns la spital. Potrivit certificatului medico-legal, bătrâna are nevoie de 7-8 zile de îngrijiri medicale pentru a se vindeca.
Instanța a admis cererea femeii. A dispus emiterea unui ordin de protecție prin care agresorul a fost evacuat temporar din locuință și obligat la păstrarea unei distanțe minime de 50 de metri față de casa bunicii. El nu are voie nici măcar telefonic să ia legătura cu bunica pe o perioadă de 60 de zile de la data emiterii ordinului.
Judecătorii au considerat că două luni sunt suficiente pentru a-l determina pe bărbat să-și reconsidere atitudinea, astfel încât relația cu bunica sa să nu mai fie manifestată prin acte de violență.
Potrivit legii, ,,persoana a cărei viață, integritate fizică sau psihică ori libertate este pusă în pericol printr-un act de violență din partea unui membru al familiei poate solicita instanței ca, în scopul înlăturării stării de pericol, să emită un ordin de protecție prin care să se dispună, cu caracter provizoriu, una ori mai multe dintre obligațiile sau interdicțiile expres prevăzut de lege.”
Bunica a mai fost agresată și în trecut de către nepot. Anul trecut s-a ales cu dosar penal pentru infracțiunea de violență în familie. Dosarul s-a soluționat prin clasare, întrucât a intervenit împăcarea părților.
În prezent, bărbatul se află într-un centru rezidențial de cazare din municipiul Târgu-Jiu. Agresorului i s-a atras atenția că încălcarea ordinului de protecție constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 5 ani.
IRINA IRINOIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here