NATO muta temporar Cartierul general de la Napoli, in Romania

664

Un comandant de top NATO declară că Alianța va muta pentru scurt timp un sediu al Comandamentului Aliat de Forte Comune în România, ca NATO sa continue perfecționarea capacitatii sale de a reacționa la mișcările Rusiei în Ucraina și alte provocări de securitate.

Șeful Comandamentului Aliat Întrunit de la Napoli, Amiralul US Navy Mark Ferguson, a declarat, marti, la Bucuresti, că a discutat cu ministrul roman al Apararii, Mircea Dusa, despre dislocarea, luna viitoare, a 1.000 de militari din comandamentul său în poligonul de la Cincu.

„Va fi prima dată când un comandament de forțe întrunite va fi dislocat în România. Aproximativ 1.000 de oameni din 21 de state vor participa la exercițiul care va reprezenta o măsură de asigurare importantă pentru Alianță și, de asemenea, o parte a Planului de acțiune al NATO.

Această dislocare va testa capabilitatea operațională completă a personalului meu, prin schimbarea comenzii și controlului între Comandamentul de la Napoli și elementele ce vor fi dislocate la Cincu”, a explicat amiralul Ferguson.

El a precizat că, în perioada următoare, vor avea loc mai multe exerciții NATO. „Aceste exerciții întrunite, deși vor avea loc independent, demonstrează că NATO se transformă și se adaptează la noile provocări de securitate cu care se confruntă Alianța”, a subliniat Ferguson.

Șeful Comandamentului Aliat Întrunit de la Napoli a apreciat eforturile României în transformarea și adaptarea Alianței.

„Vizita mea vine într-un moment foarte important pentru NATO. Aștept restul discuțiilor cu specialiștii militari, pentru că sunt foarte importante măsurile și planurile pe care le vom stabili pentru dezvoltarea Alianței”, a mai spus amiralul Mark Ferguson.

Comandantul Comandamentului Aliat Întrunit de la Napoli efectuează o vizită oficială de două zile în România, la invitația șefului Statului Major General, generalul-locotenent Nicolae Ciucă.
(Dupa Agerpres)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here