N-aş prea crede!

649

Lumea în care mă învârt este a celor fără bani. Majoritatea oameni de cultură, întrucât n-au avut de lucru şi au învăţat carte. Iar o parte dintre ei s-au apucat să şi scrie. De unde să ştie ei că, în România, din scârţa-scârţa pe hârtie n-ai cum să te îmbogăţeşti. Doar unul singur e Mircea Cărtărescu şi numai el cu soaţa sa proprie şi personală a luat de pe la ICR-ul lui Horia Roman Patapievici aproape un milion de euro într-un singur an.

Ieri, mi-am băut otrava zilnică, a se citi cafeaua, dar şi ceaiul cu vreo trei-patru prieteni. Unul dintre ei sosea de la Bucureşti. Iar aceştia se dau mai ştiuţi, mai ales că omul îşi păstrează, primăvara-vara, dreptul de a locui la ţară, iar în restul anului are Buletin de Bucureşti. Este vorba despre acelaşi om ales, care-mi da ca sigură apartenenţa la SIE ca general, de prin ’92 a (auto)numitului Zeus. Cică mass-media din capitală ar fi trecut, in corpore, în tabăra băsistă. Ca un cititor împătimit, n-aş prea crede! Mai ales că şi televiziile au transmis, în sfârşit, ceea ce ştia o ţară-ntreagă. Că alegerile prezidenţiale din 2009 au fost trucate. Dar trucate rău de tot! În fond, nu mă mai miră nimic. Aflu că patroana unei foste locante de lux – Barletto – este o fostă angajată cotrocenistă. Pre numele ei Andreea Costaciuc, blondină ce a prestat la Palatul din Dealul Cotrocenilor între anii 2008-2012. Biografia domniei ei şi a bunului plac fiind legată de Regimul Băsescu. Iar EBA şi actualul soţ frecventau des cloaca Barletto. Cea controlată de fisc până la primirea semnalului de oprelişte. Ba chiar e obrăznicie cruntă s-o iei la puricat pe duduia ori doamna ce prestase ca blondină prin prejurul celui mai tare instrument de plăcere şi tortură cotrocenistă. Altfel nu se explică acordarea prin Decretul prezidenţial nr. 1863, din 14.12.2009 a Ordinului Naţional pentru merit în Grad de Cavaler. În susţinerea documentului ce precede oferirea-conferirea scârbavnicului Ordin se zicea textual: „În semn de apreciere deosebită a activităţii eficiente la îndeplinirea cu succes(ori poate chiar succesuri!) şi profesionalism a atribuţiilor ce revin Administraţiei Prezidenţiale”. Măi ca să vezi! Sfâşietor de copleşitor! Pe lângă ameninţarea cu scrisul despre cine nu trebuie am mai primit încă una. De la însuşi Zeus: „Chiar dacă am tăcut puţin, rămân acelaşi preşedinte”. Vorba aia: „Gura bate curul!” Taman acum, când noi ne obişnuisem cu guvernatorul Coloniei UE, botezată de strămoşi, România!
P.S. Ne-am liniştit! Mita electorală s-a plafonat. Dispar cu desăvârşire banii negri. Rămâne vioaie numai economia subterană, aia complet neagră
Ion Predoşanu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here